ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler öncesi mitinglere başladı.

Bu kapsamda ilk durağı Zonguldak oldu.

Burada coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Gündeme ilişkin konuşan Erdoğan, enerjideki çalışmalara da dikkat çekti.

"Ücretsiz doğalgaz desteğimizi halen sürdürüyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Şehrimize en son bundan sadece 9 ay önce, 20 Nisan tarihinde gelmiştim. Ziyaretimizde milletimizin asırlık hayallerinden olan Karadeniz doğal gazını resmen devreye almanın gururunu yaşamıştık. Filyos'taki törenimizde müjdesini verdiğimiz ücretsiz doğal gaz desteğimizi halen sürdürüyoruz. İlk ay ısınma dahil konutlardan hiçbir ücret almadık. Yani, vatandaşlarımızın doğal gaz faturasını devlet olarak biz ödedik.

"Nisan 2024 dönemine kadar devam ettireceğiz"

Daha sonra 11 ay boyunca konutlardaki mutfak ve su ısıtma için kullanılan 25 metreküplük doğal gaz tüketiminin bilabedel olacağını söyledik. Nisan ayından beri 25 metreküplük miktarı faturalardan düşüyoruz. Bu uygulamayı Nisan 2024 dönemine kadar devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızın bütçesine toplam 87 milyar lira tutarında doğrudan destek sağlamış olacağız.

"Gabar'daki petrol kuyumuzun günlük üretimi 35 bin varili geçti"

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Karadeniz doğal gazının ardından şimdi de Gabar'da bulduğumuz yüksek miktarda ve kalitede petrol, bu atılımlardan biriydi. Hatırlarsanız muhalefet cenahı, bu keşfimize de bir kulp takmıştı. Milletin sevincine ortak olmak yerine petrol keşfimizi alaya almışlardı. Peki sonra ne oldu? Muhalefetin burun kıvırdığı Gabar'daki petrol kuyumuzun günlük üretimi bugün itibarıyla müjdeye dikkat, 35 bin varili geçti.