AA

Türkiye hızlanmaya devam ediyor.

Her gün birbirinden özel projeler hayata geçirilerek, ulaşım alanında da yenilikler vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Mevcut CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, İstanbullu vatandaşlara çile yaşatmaya devam ederken devlet, projeleriyle vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

Bu kapsamda da şimdi sırada Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi var.

Bu projenin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı gerçekleştirmeden önce ise vatman koltuğuna oturdu ve treni kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum eşlik etti.

Aynı gün çekilen iki fotoğraf, iki aday arasındaki farkı da ortaya koydu.

Bir tarafta metrobüslerin çalışmadığı, metroların arıza yaptığı İstanbul'u yöneten Ekrem İmamoğlu.

Diğer tarafta, İstanbul'a yeni bir proje daha kazandıran Murat Kurum.

Türkiye hızlanmaya devam edecek

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Çalışmalarımız bunlarla sınırlı kalmayacak." diyerek, devam eden projelere de değindi.

Uraloğlu ayrıca, Murat Kurum'un seçilmesiyle birlikte kente hizmetlerin süreceğini de söyleyerek, birlikte çalışacaklarını belirtti.

Uraloğlu açılış töreninde şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'umuzun kent içi raylı sistem ağını güçlendirecek Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve yaya odaklı yeni nesil açılış törenine teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız. Size ve tüm misafirlerimize saygılarımı sunuyorum, hoş geldiniz sefalar getirdiniz efendim.

"8,3 kilometrelik bu hattımızı İstanbul'a kazandırdık"

İstanbul'un en uzun demir hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasından atıl vaziyette olan 8,3 kilometrelik bu hattımızı yepyeni bir konsept ile hem demir yolu hem yaya odaklı bir proje olarak İstanbul'a kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz.

"Sil baştan yaparak bambaşka bir yapıda hem demir yolu hem de yaya odaklı bir proje inşa ettik"

141 yıldan fazla bir süre İstanbul ulaşımının omurgalarından biri olarak hizmet veren Sirkeci-Kazlıçeşme hattı atıl bir vaziyetteydi. Şimdi bu hattı sil baştan yaparak bambaşka bir yapıda hem demir yolu hem de yaya odaklı ve çevreci bir projeyle yeniden İstanbul'a kazandırdık.

"74 bin metrekare yeni nesil alanıyla sosyo kültürel alanıyla öne çıkmaktadır

22 adet kara yolu ve yaya alt geçidi içeren projemiz sadece İstanbullu hemşehrilerimizin ulaşım ihtiyacını karşılamayacak aynı zamanda 7,3 kilometre yaya ve bisiklet yolu, 122 bin 550 metrekare meydan ve rekreasyon alanları, 6 bin metrekare kapalı sosyal kültürel alanlar, 74 bin metrekare yeni nesil alanıyla sosyo kültürel alanıyla öne çıkmaktadır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)