Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taşınma yardımı ödemeleri bugün başlıyor
ensonhaber.com

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çalışmalar hızlandırıldı.

Geniş bir coğrafyada hissedilerek 11 ili vuran afet, büyük yıkımlara ve binlerce can kaybına neden oldu.

Şimdilerde sahada başlatılan çalışmalarda, depremzedelerin yaraları sarılıyor.

Çadır kent ve konteyner kurulumu hızla devam ederken, şehirlerin yeniden ayaklanması için de büyük mücadele veriliyor.

Bu kapsamda devletin tüm kurumlarıyla birlikte bakanlar da 23 gündür sahada görev alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan afet bölgesinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da deprem bölgelerini tek tek ziyaret ediyor. Geçtiğimiz hafta ziyaretlerin ardından Ankara'ya dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yeniden deprem bölgesine geldi.

Vatandaşlarla da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çadır ve konteyner kentleri inceledi.

Son olarak depremin merkezi Kahramanmaraş’ta Elbistan'ın ardından Afşin ilçesine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

"İhtiyaçlarla ilgili herhangi bir sıkıntı kalmadı"

Yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

Kahramanmaraş genelinde olduğu gibi Afşin'de de deprem sonrasında yaraların hızla sarılmaya başlandığını görüyoruz. Bugüne kadar köylerle birlikte ilçemizde ihtiyaç duyulan çadırlar dağıtıldı. Şimdi işin 2'nci etabındayız. Konteynerleri süratle yerleştirerek çadırlardan konteyner kentlere geçmeye başlayacağız.

Toplamda 842 adet konteynerin kurulumu için altyapı çalışmaları devam ediyor. Gıda temini, içme suyu, elektrik ve diğer ihtiyaçlarla ilgili herhangi bir sıkıntı kalmadı.

"15 bin lira taşınma yardımını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz"

Yapılacak maddi yardımlara ilişkin de konuşan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Yakınını, evini, eşyasını depremde kaybeden vatandaşlarımızın maddi külfetlerini hafifletecek adımları atıyoruz. Evleri kullanılamayacak hale geldiği için kiraya çıkacak depremzedelerimize 3 bin lira ile 5 bin lira arasında kira yardımı yapıyoruz. Bunun için evini taşıyacak depremzedelerimize 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz.

Depremde vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına da acil ihtiyaçları için 100 bin lira veriyoruz. felaketten etkilenen vatandaşlarımıza 10'ar bin lira ödeme yapıyoruz. Depremzedelerimizi en kısa sürede kalıcı konutlara kavuşturmak için de yoğun gayret gösteriyoruz.