ensonhaber.com

Yerel seçim için heyecan dorukta.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu doğrultuda her gün bir ilde mitingler düzenliyor.

Vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü durağı ise Şanlıurfa oldu.

70 bin kişiye hitap ediyor

Erdoğan burada, büyük bir kalabalık tarafından karşılandı.

Miting alanını erken saatlerde dolduran ve pankartlarla süsleyen halka hitap eden Erdoğan, "Alanda şu anda verilen rakam 70 bin." ifadelerini kullandı.

"Terör örgütüne sırtını dayayanlara geçit vermeyeceğinize inanıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Alimleriyle, şairleriyle, adeta kutup yıldızları yetiştiren, adını da, sanını da, şanını da yüreğini ortaya koyarak kazanan Şanlıurfamız maşallah bugün yine bir başka güzel. Urfalılar bir asır önce işgalci Fransızları bu mübarek topraklardan kovarak 'Şanlı' unvanını aldı. Bugün de sizlerin şahsi hırsıyla hareket edenlere, terör örgütüne sırtını dayayanlara, ekmeden biçme peşinde olanlara, küçük hesapları için şehrinin geleceğini tehlikeye atanlara, kısaca milli iradenin arkasından dolanmak isteyen fırsatçılara geçit vermeyeceğinize inanıyorum.

"Bizimle yarışacak siyasi rakip tanımıyoruz"

Bizim siyasetimiz, eser ve hizmet siyasetidir. Vizyonda, programda, projede, yatırımda, bizimle yarışacak siyasi rakip tanımıyoruz. Bu özgüvenimizin gerisinde belediyelerde 30 yıllık, iktidarda 21 yılı aşkın müktesebatımız bulunuyor. Bu kardeşiniz, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı. Şimdi yerel yönetimlerde 31 Mart'ta yerel yönetimleri de Cumhur İttifakı'na verdiğiniz zaman bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, Şanlıurfa'yı şanına yakışır bir şekilde yatırımlarla daha da farklı hale getireceğiz.

"Söylediğimizi yapmak için gece gündüz gayret gösterdik"

Diğerlerinin böyle bir imkanı yok. Böyle bir şey yapamazlar. Biz ne Urfa'da ne de başka herhangi bir yerde milletimize asla yalan söylemedik. İnsanlarımızı asla kandırmaya çalışmadık. Söylediğimizi yapmak için gece gündüz gayret gösterdik. Yapamayacağımızı da zaten hiç ağzımıza almadık. Bir dönem ülkemiz siyasetine damgasını vuran, onlar ne veriyorsa 5 fazlası benden zihniyetinin hesapsız, kitapsız, riyakar tarzı, hatırlarsınız Türkiye bunun bedeli siyaseti ve ekonomik krizler, sosyal gerilimler ve kaos olarak çok ağır bir şekilde ödedi. Ülkemiz popülist siyasetçilerin ekonomide bıraktığı enkazı yıllarca kaldıramadı. Milletimizi uzun yıllar kendini toparlayamadı, tekrar ayağa kalkamadı. Şimdi aynı zihniyeti yeniden hortlatmaya çalışanlar olduğunu görüyoruz.

"Bir sürü söz verdiler ama sonuçta hiçbirini yapmadılar"

Meydanlarda ve medyada esip gürleyenlerin, milletimize vadettikleri hiçbir şeyi yapmayacakları zaten belli. Asıl önemli olan bunların milletin elindekilerden hangilerini de alıp götürmeye niyetli olduklarıdır. Çünkü geçmişte hep öyle oldu. İşte en son 2019 seçimlerinde bunu acı bir şekilde tekrar yaşadık. Bir sürü vaatte bulundular, meydanlarda bir sürü söz verdiler ama sonuçta hiçbirini yapmadılar. Hatta pek çok alanda şehirlerimizi çok daha gerilere götürdüler. Çünkü mesele söz vermek değil, verdiği sözü yerine getirmektir. Siyasette aslolan sözünün eri olabilmektir.

"Her kesimden insanımızın sıkıntılarını çözecek kararlılığa sahibiz"

Şunu açık ve net ifade etmek isterim. Ülkemizin milli gelirini 21 yılda 3 kat artırmış bir yönetim olarak vatandaşımızın her derdi bizim derdimizdir. Çalışanıyla, emeklisiyle, esnafıyla, çiftçisiyle, sanayicisiyle, her kesimden insanımızın sıkıntılarını çözecek programa ve kararlılığa biz sahibiz.

Galatasaray-Fenerbahçe maçı

7 Nisan'a hazır mısınız? 7 Nisan'da Fenerbahçe-Galatasaray maçını inşallah Şanlıurfa'mıza aldık, burada o maçı yapacağız. Çünkü Şanlıurfa'ya bu yakışırdı, şanına yakışır. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla sadece bugünkü sorunların üstesinden gelme değil, daha huzurlu, güvenli, müreffeh bir gelecek için mücadele etme sözü veriyoruz. Önümüzdeki seçimde şehirlerimizi emanet edeceğimiz belediye başkanlarımızı da bu anlayışla belirledik.

"Çelme takmaya çalışanlar istismarda da sınır tanımıyorlar"

Önümüzdeki seçimde şehirlerimizi emanet edeceğimiz belediye başkanlarımızı bu anlayışla belirledik. Hiç kimsenin Cumhur İttifakı'nın, AK Parti’nin, şahsımızın gölgesinde yürüyerek sırf bize seçim kaybettirmek için ortada dolaşmasına rıza gösteremeyiz. Bizim gölgemizde yürüyüp bize çelme takmaya çalışanlar istismarda da sınır tanımıyorlar.

"Ayrışmayacağız, birbirimize asla düşmeyeceğiz"

Devir kavga veya çekişme değil, birlik olup zulme set çekme devridir. Tıpkı bir duvarın tuğlaları gibi kenetlenerek mücadelemizi sürdüreceğiz. Ayrışmayacağız, birbirimize asla düşmeyeceğiz. Kusuları büyütenlerden, farklılıkları derinleştirenlerden değil, kardeşliği yüceltenlerden olacağız. Böyle dertleri olmayana ne kulak verin, ne vaktinizi harcayın ne de oyunuzu heba edin."