Cumhurbaşkanı Erdoğan: Riyad'dan size ekmek çıkmaz!
ensonhaber.com

Yerel seçim maratonu başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Erdoğan burada hem adayları açıkladı, hem de gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin ilerlemesi önünde engel olmaya çalışanların algılarını da sert bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde gündemde geniş yer tutan Süper Kupa tartışmalarına da değindi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Fenerbahçe ve Galatasaray maçı, takımların Atatürk baskılı forma nedeniyle sahaya çıkmaması nedeniyle oynanamamıştı.

"Kimsenin Gazi Mustafa Kemal'le problemi yoktur"

Atatürk üzerinden toplumda ayrıştırma çabalarına geçit verilemeyeceğini belirten Erdoğan, Atatürk ve Cumhuriyet ile kimsenin sorunu olmadığını söyledi.

Erdoğan, "Puslu dönemlerin kadrolu provakatörlerine yeniden iş başı yaptırdılar. Hayat tarzı üzerinden pis bir oyun oynanmaktadır. Mustafa Kemal yine istismara en elverişli konusu olarak öne sürülüyor. Kimsenin Gazi Mustafa Kemal'le problemi yoktur.

Bu kavramların arkasından siyaset yapmak hassasiyet emaresi asla değildir. Tam tersine yalan yanlış söylemlerle, kirli senaryolarla yol alma gayretinin işaretidir.

Türkiye bu tuzağa düşmeyecek kadar demokrasisini derinleştirmiş bir ülkedir. Yine de tedbiri elden bırakmadan bu çirkin oyuncularını izlemeyi ve yüzlerini milletimize ifşa etmeyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

"Riyad'dan size ekmek çıkmaz"

Ayrıştırma çabalarına fırsat vermeyeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı sözlerine şöyle devam etti:

Her karışı terle ve kanla sulanmış vatan topraklarında ameliyat yapmaya çalışanlara meydanın boş olmadığını göstermek boynumuzun borcudur. Riyad'dan size ekmek çıkmaz. Tişörtleri farklı bir şekilde boyamak size bir şey kazandırmaz. Samimiyseniz, dürüstseniz bunu ülke genelinde milli ve yerli olarak ifade edin.