ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze diplomasisini sürdürüyor...

Bu kapsamda Almanya'ya giden ve dikkati çeken açıklamalar yapan Erdoğan, İstanbul'a döndükten sonra Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Genel Kurulu'nda konuştu.

Konuşması sırasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından bahseden Erdoğan, "Batı ölen Müslümanları görmüyor" dedi.

Ayrıca bölgeye karşı kayıtsız kalınmaması gerektiğinin de altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu durumun Türkiye yürüyüşüne çelme takmak olduğunu söyledi.

"Türkiye güçlendikçe husumetlerin büyüklüğü arttı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devam eden konuşmasından satır başları şu şekilde;

"Türkiye'nin sınırlarından ibaret bir ülke olmadığını hala kabul etmek istemeyen varsa ya gafildir ya da kafası ve kalbi başka mahfillere kiralanmış hain. Türkiye güçlendikçe, her alanda kendi iddiasını ortaya koydukça üzerine çektiği husumetlerin büyüklüğü de arttı."

"Türkiye yürüyüşüne çelme takıyorlar"

Erdoğan, "Her kim 'Suriye, Irak, Karabağ, Libya, Bosna ve Kudüs'ten bize ne' diyorsa, aslında bilerek veya bilmeyerek büyük Türkiye yürüyüşüne çelme takıyordur." ifadelerini kullandı.

"Soykırımın şikayetini yapacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "2 bini aşkın avukatla bu soykırımın, gerekli olan yerlere, şikayetini yapacağız. Bunun takipçisi olacağız, bunu yarı yolda bırakamayız, bu bedel ödenecek." dedi.

"Netanyahu gibi konuşanlar olamaz, olmamalı"

Erdoğan: "Ne yazık ki parlamentomuzda, bakıyorsunuz bir siyasi partinin genel başkanı aynen Netanyahu gibi konuşuyor. Şimdi bunlara cevabı verecek olan biziz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu parlamentonun çatısı altında Netanyahu gibi konuşanlar olamaz, olmamalı. Dün de söyledim, İsrail bir terör devletidir. Bu terör devletinin başında olan kişi de şu an İsrail halkını isyan ettiriyor. Onun için eceli yakındır. Bu suçun mutlaka uluslararası düzeyde araştırılması şarttır." diye konuştu.