Depremin izleri siliniyor.. İzmir'de depremzede çocuklara eğlenceyle terapi etkinliği düzenlendi
DHA

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ili etkileyen depremin 13,5 milyon insan üzerinde ağır etkileri oldu.

Depremden çocuklar da olumsuz etkilendi.

İzmir’in Urla ilçesindeki TCDD Sosyal Tesisleri'nde kalan depremzede çocukların hayata uyum sağlaması için gönüllüler tarafından etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte çocuklar palyaço, balon ve yüz boyama etkinliği yapıldı. Ayrıca çocuklar, çuval ve halat çekme yarışı yaptı.

Hatay’dan İzmir’e gelen 9 yaşındaki Yaprak Köseoğlu "Hatay’dan geldim. Burada yüz boyaması yaptırdım. Tavşan çizdiler yüzüme. Çok güzel vakit geçiriyorum." dedi.

"Aklımdan geçen bir an önce eve dönüp eski yaşamıma dönmek"

11 yaşındaki Ağabeyi Mehmet Köseoğlu ise 5’inci sınıf öğrencisi olduğunu ve en çok okulunu özlediğini belirterek şöyle konuştu:

Birazdan koşu ve çuvalla yürüme yarışı yapacağız. Halat çekme yarışı yapıyoruz. Okul birincisi oldum. Okuluma dönmek istiyorum. Okulumdan ayrıldığım için üzgünüm. Pazartesi burada okula gideceğim. Aklımdan geçen bir an önce eve dönüp eski yaşamıma dönmek.

"Şehrimiz de güzelleşirse yeniden inşa edilirse çok mutlu olacağız"

İki yaşındaki kızı Hatice Duru Kanat ile etkinliğe katılan 32 yaşındaki Hülya Kanat da şunları söyledi:

Hatay Antakya’dan geldim. Felaket yaşadık. Evlerimiz yıkıldı, eşyalarımız enkaz altında kaldı. En önemlisi yakınlarımızı kaybettik. Acımız büyük. Burada mutluyuz ama aklımız, kalbimiz şehrimizde. İnşallah inşa edildiğinde yeniden oraya gideceğiz. Bir haftadır buradayız. Çocuklara güzel destek veriyorlar. Onlar da anladı depremi. Burada da 'Anne sallandık' diyor. İlk 3 gün sürekli yaşadıklarımızı anlattı. Merdivenlerden yuvarlanarak inmiştik. Ayağımda yara var. O da çok etkilendi. Uzun sürecek bu psikolojiden çıkmak ama inşallah bizim için iyi olacak. Devletimiz yanımızda. Şehrimiz de güzelleşirse yeniden inşa edilirse çok mutlu olacağız.

"Çocuklarımın keyfi yerinde"

Adıyaman’dan ailesiyle gelen Kadir Dalmış da şu ifadeleri kullandı:

Yakınlarımızı kaybettik. Çocuklarımızın keyfi yerinde. Onların dünyadan haberi yok. Kimisinin evi yıkıldı kimisinin yakınları yok. Çocukların bunları bilmemesi daha iyi. Biz büyükler zaten büyük bir acı yaşıyoruz ama onların bilmemesi daha iyi.

"15-20 günde bir tekrarlamak istiyoruz"

Organizasyonun koordinatörü Berrin Güner de çok sayıda gönüllünün kendilerine destek verdiğini anlattı.

Deprem faciası nedeniyle çok büyük acı içerisinde olduklarını vurgulayan Güner şu açıklamada bulundu:

Çocukların hassasiyetini biliyoruz. Bir nebze onları mutlu edebilmek için burada güzel bir etkinlik yaptık. Balon şovlar, tiyatro gösterileri, yüz boyama sihirbaz etkinlikleri hazırladık. Gönüllülerimiz bir nebze olsun onları mutlu etmek için buraya geldiler. Bu yaşadıkları zor süreçte çocukların normale dönebilmesi için bu etkinlikleri daha fazlalaştıracağız. İnşallah 15-20 günde bir tekrarlamak istiyoruz.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)