ensonhaber.com

İsrail ve Hamas arasında 7 Ekim'den bu yana süren çatışmalar sebebiyle gündeme gelen konulardan biri de 'Filistinli Arapların toprak sattığı' iddiasıydı.

Konuyla ilgili birçok tarihçi açıklamada bulunurken, Filistinlilerin toprak satıp satmadığına yönelik bir yorum da tarihçi Emrah Safa Gürkan'dan geldi.

Candaş Tolga Işık'ın Az Önce Konuştum programına katılan Gürkan, toprak satma iddialarına açıklık getirdi.

"Toprak satışı yüzde 10'u geçmemiştir"

Işık'ın, İsrail ve Hamas savaşı sebebiyle bu iddiaların tekrardan gündeme geldiğini söylemesi ve toprak satılıp satılmadığını sorması üzerine Gürkan şöyle dedi:

"Çok basit. Google'a yaz, yüzdesi falan çıkar. Bunlar çok bilindik şeyler. Miktar yüzde 10'nun altındadır. Bu bir kere soru mu yani? Satmış olsa ne olacak? Zamanında böyle bir şey yaptı diye 3 kuşak sonraki çocukları mı katledilsin? Bu mu yani? Bunu neden soruyorsunuz? Bilgiye dedektif gibi de ulaşabilirsin, avukat gibi de ulaşabilirsin. Avukat gibi ulaşmaya çalışırsan işine geleni alırsın. Türkiye'de özellikle sosyal medyada herkes avukat gibi. Önceden kendi bir karar veriyor ve onunla ilgili konuşuyor. Buradan neyin diyaloğu çıkacak? Toprak satışı yüzde 10'u geçmemiştir. Bunu bir sürü uzman yazdı. Olmuş bile olsa bu yanlış bir sorudur."