ensonhaber.com

CHP’de sular durulmuyor…

28 Mayıs seçiminde 12’nci mağlubiyeti elde eden muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şimdilerde istifa çağrılarıyla gündemde.

Partili isimler ve seçmenlerin büyük hayal kırıklığına uğradığı tarihi seçimin ardından dengeler adeta bozuldu.

Gözler bir yandan 6’lı masaya bir yandan da parti içerisindeki değişikliklere çevrildi.

Kılıçdaroğlu ise istifa seslerine kulak tıkadı ve çareyi parti yönetimini yeniden dizayn etmekte buldu. Bu süreçte ‘diktatör’ yakıştırmaları bir kez daha yapılmaya başlandı.

CHP'li isimden sert tepki

Bir tepki de Devlet eski Bakanı ve 23. Dönem CHP Milletvekili Mehmet Sevigen'den geldi. Sevigen, TV100’de ekranlara gelen ‘Gündeme Dair’ programına canlı bağlantı ile katıldı.

Burada gündeme ilişkin yorum yapan Sevigen, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aday olup olmayacağını değerlendirdi.

"Kemal Bey bana göre diktatör"

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nu da hedef alan Sevigen şu ifadeleri kullandı:

Siz riski alacaksınız diyeceksiniz ki ben CHP’nin bu çizgisini beğenmiyorum ben genel başkan olacağım. Anadolu'ya çıkacaksınız, iller kongreler başlıyor. Dolaşıp oy alacaksınız. Birileri müsaade etsin ben aday olayım böyle olmaz. O zaman niye mücadele ediyoruz. Tek adam diyoruz. Bizim içimizde de bir diktatör var. Bana göre diktatör. İlk defa CHP tarihinde 204 tane MYK üyesi değişmiş İlk defa CHP içerisinde grup başkan vekilleri atamayla gelmiş Kemal Bey zamanında. Sunarsınız milletvekillerine, milletvekilleri oy verir sizi seçer ama bu milletvekillerine bile sunmadı. Böyle bir adam olunca, kimseye haber vermeden parti yönetince diktatör denmez mi buna.