Fadıl Akgündüz 'projeler bitecekti' dedi

ü

2003 yılında hiç üretilmeyen 'İmza' markalı otomobil pazarlayarak para topladığı için 15 ay hapis yatan Fadıl Akgündüz, bu kez İstanbul Bayrampaşa'da Caprice Gold ve Caprice Maldivler projelerinde satış yaptığı kişilerden para topladığı halde projeyi tamamlamadığı için tutuklandı. 1987 yılında kurduğu Jet Sürücü Kursu ile iş hayatına hızlı bir giriş yapan "Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz, İstanbul Bayrampaşa'da Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı için tutuklandı.

TUTUKLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığınca soruşturma başlatılan Fadıl Akgündüz, önceki akşam Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü. Tutuklanma talebi ile İstanbul nöbetçi 9'uncu Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edilen Akgündüz, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme, tacir ve ya şirket yöneticileriyle kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı suçundan, kaçması veya kaçacağı olgusunu oluşturan somut olguların varlığı dikkate alındığında adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı gerekçesi ile Akgündüz'ün tutuklanmasına karar verdi.

AYLIK GELİRİ 5 BİN TL

Mahkemede yapılan kimlik tespitinde ayılık gelirinin ortalama 5 bin TL olduğunu ve sabıkası bulunmadığını ifade eden Fadıl Akgündüz, üzerine atılı suçlamaların 'tamamen ticari olaylarla' ilgili olduğunu belirtti. Bayrampaşa'da aile şirketlerinin yaptığı bir proje olduğunu söyleyen Akgündüz, ifadesinde şunları söyledi:

"Dünya İslam Konferansı'nda da dünyanın ilk İslam otelini yapmış kişi olarak ödül aldım. Bu proje 7 hilal sertifikası almış 1300 odalı bir otel. Otelin arsasını Caprice firması almış. Proje gelirinin yüzde 20'sine tekabül eden odaları devremülk olarak satışa açmış. Nisan 2014'e kadar da bu yüzde 20'lik kısmın yüzde 17'lik kısmını satmış.

PROJENİN BİTMESİNE AZ KALMIŞTI

Buradan elde edilen tüm gelirlerin, burada kullanıldığı maliye müfettişliğince de ispat edilmiş. Satış yüzde 17'e ulaşmışken medyada yapılan bazı haberler, beni engellemeye yöneliktir. Bu proje büyük bir projedir. Böyle haberler sonucu 1.5 yıl önce durdu. Bu da mağduriyetlere sebep oldu. Yüzde 85'i bitmişti."

"SİYASİ İSTİKRAR BOZULDU"

Geciken bu projede her gün şirket ve insanlar mağduriyetlere uğradığını söyleyen Fadıl Akgündüz, "Nakit sıkıntısına girdiği tarihten sonra, 8 bin 400 yatırımcıdan 350 kişi şikâyetçi olmuş. Bu yüzde 3'e tekabül ediyor. Projenin bitmesi için 70 milyon Euro'luk kaynağa ihtiyaç var. Grubun, Didim'de hiçbir banka borcu olmayan 5 yıldızlı bir oteli var. Değeri 200 milyon Euro. Yine başka gayrimenkullerden elde edebileceği 300 milyon lira değerinde kaynak elde edilebilecek güce sahip. Siyasi istikrarın bozulduğu dönemde piyasanın da yaşadığı sıkıntılarda, büyük yatırımcıları bulmak ve ikna etmek zordur. Ancak 1 Kasım seçimlerinden sonra piyasada ciddi rahatlama olduğunu gözlemliyoruz. Bize gelen tekliflerden görüyoruz" dedi.

"OTOMOBİL YAPTIĞIM İÇİN KARALANIYORUM"

Türkiye'de tanınmış kişilerden olduğunu belirten Fadıl Akgündüz, "Otomobil yaptığım için karalanıyorum. Bu şirkette yetkili de değilim. Aile şirketimizin suç işleme kastı da yoktur. 20 yıldır doğuda 5 vilayette 5 otomobil fabrikası kurulması için 284 milyon Euro harcadı grubum. Doğudaki karmaşıklığın birilerine yaradığı anlaşılıyor ki içerden ve dışarıdan birileri beni engellemeye çalışıyor. Bu yaşımdan sonra bu takatim kalmadı. Bıraksınlar da bu projeleri tamamlayalım. 1999'da otomobil projesini açıkladıktan sonra 2000'de MASAK bir rapor hazırladı ve 'Bu şirket kara para aklıyor' dedi. Grubun bütün mal varlıklarına ihtiyati tedbir kondu. Dava 11 yıl sürdü. Sonunda biz kazandık ama bu grubun yatırımcıları mağdur oldular" dedi.