Gökhan Günaydın: Biz paralel düz çapraz bilmeyiz

Gökhan Günaydın: Biz paralel düz çapraz bilmeyiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, beraberinde Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ve Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında Tokat'ın Niksar ilçesine geldi. CHP İlçe Teşkilatı'nda yapılan toplantıda partililere hitap eden Günaydın, 11 yıldır ülkeyi yöneten iktidar partisinin Türkiye'yi uçuruma sürüklediğini ileri sürdü.

''HESAPLAŞMA YERİ SANDIK DEĞİL MAHKEMEDİR''

17 Aralık operasyonuna değinen Günaydın, “Başbakan ‘sandıkta hesaplaşırız' diyor. Benim bildiğim birisinin hakkında yolsuzluk iddiaları varsa, görüntü ve ses kaydı varsa, bunun hesaplaşma yeri sandık değil mahkemelerdir. Mahkemelerden kaçarak kendinin etrafını kurtaracağını sanıyor" diye konuştu.

“BİZ PARALEL DÜZ ÇAPRAZ BİLMEYİZ”

Paralel yapı ile ilgili bir soru üzerine Günaydın, “Bu bizim meselemiz değil. Bir paralel yapı varmış, paralel yapı iktidarı kırmak için iş yapıyormuş. Bir paralel yapı varsa bugüne kadar bundan iktidar beslendi. Sen başbakanken, birisi güneydoğuda bir devlet kuruyorsa, birisi de Ankara'da bir başka devlet kuruyorsa sorumlusu yine sensin. Sen onlarla bugüne kadar ortak iş yaptın, şimdi geri dönüyorsun ‘paralel yapı' var diye şikayet ediyorsun. Biz paralel düz çapraz bilmeyiz. Bizim bildiğimiz bu memlekette bir tane devlet yapısı olmalıdır ve bu devlet yapısı hukuk devletinin kurallarına göre işlemelidir” ifadelerini kullandı.