İlker Başbuğ darbe iması davasından beraat etti
DHA

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Türkiye Cumhuriyeti’nde Güç Odaklarının Mücadelesi" isimli kitabıyla ilgili 4 Ocak 2021’de bir gazeteye röportaj verdi.

İlker Başbuğ hakkında, verdiği bu röportajda darbe imasında bulunduğu iddiasıyla, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme veya aşağılama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya sanık İlker Başbuğ, avukatlarıyla birlikte katıldı.

Duruşmada esasa ilişkin son savunmasını yapan İlker Başbuğ, bugüne kadar yaptığı tüm konuşmalarda toplum birliğinden bahsettiğini söyleyerek, daha önce basında çıkan demeçlerinden örnek verdi.

"Nefret ve intikam duygusu taşımıyorum dedim"

FETÖ kumpasıyla cezaevinde yattığını anlatan Başbuğ şu savunmada bulundu:

Silivri’den çıktığım gün bile, ‘bütün bunlara rağmen içimde nefret ve intikam duygusu taşımıyorum’ dedim. Yapılan bu kadar büyük haksızlık karşısında bile nefret duymayan bir insanın, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesi akla zarardır.

Beraatine karar verildi

Alınan savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme, Başbuğ’un üzerine atılı olan, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmaması nedeniyle beraatine karar verdi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)