ensonhaber.com

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen genel seçimlerden yenilgiyle çıkan CHP'de başlayan kaos ve değişim hareketi sonrası 4-5 Kasım’da yapılacak kurultay hayati önem kazanmıştı.

Genel Başkanlık koltuğu için Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkanı Özgür Özel’in yarışacağı neredeyse kesinleşirken kurultaydan çıkacak sonuç merakla bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'değişim' çağrıları altında partisinin grup toplantısına katıldı.

Kavala ve Demirtaş'a bir kez daha özgürlük çağrısı yaptı

Burada partililere hitap eden Kılıçdaroğlu'nun gündeminde, tutuklu isimler ve Meclis'e gelmesi planlanan tezkere görüşmesi vardı.

Kılıçdaroğlu, Meclis kürsüsünden yaptığı açıklamada, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş için bir kez daha özgürlük çağrısı yaptı.

"Kavala ve Demirtaş'ın içeride olduğu bir ülkede adalet yoktur"

Kılıçdaroğlu, "Kavala ve Demirtaş'ın içeride olduğu bir ülkede adalet yoktur." dedi.

Kılıçdaroğlu açıklamalarında şunları söyledi:

Haklı olanların mahkemede, haksız olanların dışarıda olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Osman Kavala, Demirtaş, Eray Ertük, Can Atalay içerdeler. Suçlular dışardalar. Bu ülkede adalet yok. Cumartesi Anneleri evlatlarının yerini bize gösterin diye ona bile izin vermiyorlar. Paranız varsa adalet var, paranız yoksa içeride kalabilirsiniz. Bir sorunla karşılaştığımızda nereye başvururuz, elbette bir avukat tutarız mahkemede hakkımızı ararız. Yargıdakiler adaletsizlik dağıtıyorsa tercihini güçten yana yapıyorsa, ileride terfi ederim diyorsa orada adalet ölüyor demektir.

"Türkiye'ye gerçek anlamda adalet gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"

Bütün bunlara rağmen kararlı azimli haktan ve hukuktan adaletten yana yürüyeceğiz ve asla yolumuzdan sapmayacağız. Ve Türkiye'ye gerçek anlamda adalet gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Tezkere görüşmeleri

Kılıçdaroğlu'nun gündeminde tezkere görüşmeleri de vardı.

Meclis'e gelecek Irak ve Suriye tezkereleri için "Biz kendi ülkemizde yabancı asker postalı istemiyoruz." dedi.

"Teröre her zaman karşı çıktım"

Mücadele edeceklerine değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Meclis'te tezkere görüşülüyor. Terörle mücadele tezkeresi olduğu kamuoyuna sunuluyor. CHP olarak ve doğrudan terör örgütünün saldırısına uğrayan bir kişi olarak teröre her zaman karşı çıktım. Terör bir insanlık suçudur. Terörle mücadele kaçınılmazdır. Terörle mücadele kaçınılmazdır. Ne gerekiyorsa ne isteniyorsa eyvallah. Terörle mücadele konusundan bir tezkere getirdiler. Tezkerede şunları yazıyor. 'TSK'nın gerektiği taktirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi.' ama cümle şöyle bitiyor; 've aynı amaçlara matuf olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerinin Türkiye'de bulunması.'

"Biz kendi ülkemizde yabancı asker postalı istemiyoruz"

Akıl tutulması gibi bir şey. Ben kendi ülkemde kadınıyla erkeğiyle bayrağını vatanı seveniyle kendi ülkemizde mübarek topraklarında yabancı asker postalı istemiyoruz. Biz kendi ülkemizde yabancı asker postalı istemiyoruz. Kendi topraklarına yabancı askerleri davet edip terörle mücadele ayağı altında burada onların bazı müdahalelerine izin vermek vatana ihanettir. Yabancı askerler Türkiye'de neye müdahale edecek.

Yabancı asker geldiğinde Kemal Kılıçdaroğlu olarak yabancı askerlerin önünde bütün CHP'liler olarak duracağız ve onları kovacağız. Beraber gideceğiz, beraber mücadele edeceğiz ve bunları göndereceğiz. Ben milli kurtuluş savaşının tarihine ihanet ettirmeyeceğim.

İsrail- Filistin arasındaki çatışmalar

Yakınımızda İsrail Filistin çatışması var dünyanın gözleri orada. Çocukların yaşlıların kadınların öldürülmesini hiç kimse kabul edemez. Sağduyuya davet etmek bizim de görevimizdir. İsrail'i eleştiren İsrailli aydını yürekten kutluyorum. Biz Filistin halkının kendi topraklarına kavuşmasını istiyoruz. Filistin Halkına yönelik İnsanlık dışı ablukanın kaldırılmasını istiyoruz. Mescidi Aksa başta olmak üzere bütün kutsal mekanlara saygı duyulmasını istiyoruz. Akan kanların durmasını istiyoruz. OBİT dediğimiz Türkiye'nin bölgeye barış getirmesini istiyoruz.