ensonhaber.com

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dezavantajlı bireyler ve aileleri ile ilgili hayatı kolaylaştırıcı ve ihtiyaçları giderici faaliyetlerine, günümüze uyarlayarak ve çeşitlendirerek devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu amaç doğrultusunda Otizmli Bireyler ve Aileleri için Bireysel Sosyal Hizmet Danışmanlığı Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

"Bireysel sosyal hizmet danışmanlığı hayata geçiriliyor"

Bakan Göktaş, toplantıda bir açıklama yaparak otizmli bireyler ve ailelerinin hak ve hizmetlerden yararlanabilmesi için diğer bakanlıklarla birlikte bireysel sosyal hizmet danışmanlığının hayata geçirileceğini müjdeledi.

"Çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz"

Göktaş, konuşmasında, "Bireysel sosyal hizmet danışmanlığı modelimizi hayata geçiriyoruz, bu yöndeki çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz." şeklinde bilgi verdi.

"Her vatandaşa, ihtiyacı doğrultusunda destek veriyoruz"

Özel gereksinim sahibi her vatandaşa, ihtiyacı doğrultusunda destek verdiklerini söyleyen Göktaş, şunları kaydetti:

Bu engel gruplarından biri de otizm. Otizmli bireylerimizin her türlü yaşam ihtiyacının yanı sıra ekonomik ve sosyal desteklerle hayata aktif katılımlarına destek olduk. Bu sosyal desteklerimizden biri de ailelerimizle bir araya gelip hemhal olduğumuz Aile Buluşmalarımızdır. Şunu çok iyi biliyoruz ki otizmden sadece çocuklarımız değil, siz değerli ebeveynlerimiz de oldukça etkilenmektedir. Sorumluluklarınızın farkındayız. Üstlendiğiniz bu sorumluluğu paylaşmak, sizlere bir nebze de olsa destek olmak amacıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bugün bir araya gelmemiz vesilesiyle sizlerle bir müjdemizi paylaşmak istiyorum: Otizmli bireyler ve aileleri için 'Bireysel Sosyal Hizmet Danışmanlığı Modelimizi' hayata geçiriyoruz.

Bu modelimizle Bakanlığımıza başvurduğu andan itibaren otizmli çocuğu olan her aile için bir sosyal hizmet danışmanı görevlendireceğiz. Bu modelle, otizmli bireyler tanı aldıktan sonra kendilerine ve ailelerine destek olacağız. Danışmanlarımız her aileye, ihtiyaçları doğrultusunda belirli aralıklarla takibini yapmak üzere bir çalışma planı oluşturacak. Bu süreçte ailelerimize otizmle ilgili doğru ve geçerliliği ispatlanmış bilgiler sunacağız. Otizmli bireylerin ihtiyaçları ve sunulan hizmetler konusunda ailelerimizi bilgilendireceğiz.

"Ailelerimize psikososyal destek hizmeti vereceğiz"

Böylece, otizmli bireyin en uygun hizmetlere ulaşması için aileyle birlikte çalışarak karar alma süreçlerine yardımcı olacağız. Ailelerimize psikososyal destek hizmeti vereceğiz. Gerektiğinde ailelerin ekonomik olarak desteklenmesi için sosyal yardım araçlarımızı devreye sokacağız. Kurumlar arası işbirliğinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle otizmli bireyler ve ailelerinin hak ve hizmetlerden yararlanabilmesi için Bakanlığımız dışında diğer bakanlıklarla işbirliği halinde bu hizmeti sizlere sunacağız.