AA

Yurt genelinde soğuk hava ve kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) sık sık uyarılarda bulunuyor.

Yağışlı gelecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre bugün yurdun güney ve doğusunun yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın batı kıyıları ve Tokat çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yurdun güneydoğu kesimlerinde kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Karla karışık yağmur şeklinde olacak

Önümüzdeki 5 günlük süreçte, yurdun tamamına yakın bölümünde yağış görülecek. Yağışlar iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta ortasında batı bölgelerden başlayarak azalması bekleniyor.

Hafta boyunca günün en yüksek sıcaklık değerleri, Ankara'da 6, Samsun'da 9, İstanbul ve Diyarbakır'da 11, İzmir'de 16, Adana'da 17, Antalya'da 19 derece civarlarına düşecek.

Ankara'da kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, Ankara'da bugün parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

Yarın yağmur şeklinde başlayacak yağışların, perşembe gününden itibaren kar yağışına dönmesi bekleniyor.

Cuma günü de etkili olacak kar yağışı ile birlikte kentte sıcaklık değerleri gece en düşük 0, en yüksek ise 4 derece civarında seyredecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)