Milli yas bitti mi? Milli (ulusal) yas uzatılacak mı, ne zaman bitecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem 10 ilde büyük yıkıma sebep oldu. Depremin 7. gününde bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

6 Şubat tarihinde gerçekleşen deprem felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusunun ardından 7 gün geçmesiyle birlikte vatandaşlar, milli yasın bitip bitmediğini merak ediyor. Peki milli yas bitti mi? İşte merak edilenler...

Milli yas bitti mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre milli yas bugün gün batışında sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında şu sözlere yer vermişti:

"6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle millî yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir."

Milli yas nedir?

Bir ülke halkının büyük bir çoğunluğu tarafından kabul edilen, kendi ülkesinde veya başka bir ülkede yaşanan önemli derecedeki bir kişinin ölümü ya da yıl dönümü nedeniyle ilan edilen güne milli ya da ulusal yas denir.

Milli yas ilan edilince ne olur?

Milli yas ilan edilen bir ülkede bayraklar yarıya indirilir. Ülkemizde sadece TBMM ve Anıtkabir önündeki bayraklar yarıya indirilmez.

Ayrıca, bir ülkede gerçekleşen doğal afet, facia, kaza, savaş veya terör saldırısı sonrasında da ulusal yas ilan edilebilir.