AA & Ensonhaber

Türkiye, asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat depremlerinde yiten canlarını anarken, denk gelen Miraç Kandili için de camilere akın etti, kaybettikleri için duaya durdu.

İslam inancına göre, Hazreti Muhammed'in (SAV), Allah'ın daveti üzerine Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, yurt genelinde idrak edildi.

Miraç Kandili yurt genelinde dualarla idrak edildi - FOTO GALERİ

İstanbul'da Miraç Gecesi

İstanbul'da akşam ezanından itibaren Yeni Cami'ye gelen vatandaşlar, namaz kıldı. Camilerde, hem kandil hem de 'asrın felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Büyük Çamlıca Camii mahyalarla süslendi

Büyük Çamlıca Camii'nin minareleri arasına, "Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun" yazısı yansıtıldı.

Kırklareli

Kırklareli'nde camilerde Miraç Kandili dolayısıyla Hızırbey Camisi'nde kandil programı düzenlendi.

Kocaeli

Kocaeli'de akşam ezanından itibaren Mehmet Ali Paşa Camisi'ne gelen vatandaşlar, namaz kıldı. Camilerde, hem kandil hem de "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Elazığ

Elazığ'da İzzetpaşa Camisi'nde Miraç Kandili dolayısıyla program düzenlendi. Programda, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu, dualar edildi.

Mardin

Mardin'de Şakir Nuhoğlu Camii'nde Miraç Kandili dolayısıyla program düzenlendi.

Ankara

Ankara'da Hacı Bayram Veli Camisi'nde Miraç Kandili dolayısıyla program düzenlendi. Programda, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu, dua edildi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa’da Balıklıgöl Yerleşkesindeki Dergah Camisi'nde Şanlıurfa Müftülüğünce Miraç Kandili programı düzenlendi.

Beştepe Millet Camisi'nde Miraç Kandili programı düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Camisi'nde, akşam namazının ardından kandil programı düzenlendi.

Programda Kur'an-ı Kerim okundu, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler ile tüm şehitler için dua edildi.

Kayseri

Kayseri'de Hunat Camii'nde Miraç Kandili dolayısıyla program düzenlendi. Vatandaşlar programa katıldı, vaaz dinledi.

İzmir

İzmir’de kent genelindeki camilerde, Miraç Kandili dolayısıyla programlar düzenlendi. Konak ilçesindeki tarihi Hisar Camii’nde Kur'an-ı Kerim okundu ve 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde ve Filistin'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

Tekirdağ

Tekirdağ’da kent genelindeki camilerde, Miraç Kandili dolayısıyla programlar düzenlendi. Osmanlı Can Camii’nde Kur'an-ı Kerim okundu ve 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde ve Filistin'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

Malatya

Malatya'da camilerde Miraç Kandili dolayısıyla İl Müftülüğünce program düzenlendi. Battalgazi ilçesinde Kernek Karagözlüler Camii'ne gelenlere camiye gelenlere kek ve lokum ikram edildi.

Aksaray

Aksaray'da Ulu Camii'nde Miraç Kandili dolayısıyla program düzenlendi. Programda, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu, dualar edildi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta Miraç Kandili dualarla idrak edildi. Abdülhamit Han Camii'nde düzenlenen programda, hem kandil hem de 'asrın felaketi' olarak nitelenen depremlerde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

"İsra ve Miraç mucizesi"

Bu olay, Kur'an-ı Kerim'de İsra ve Necm surelerinde ifade ediliyor. "İsra olayı", Hazreti Muhammed'in (SAV) bir gece Mekke'den Kudüs'e, "Miraç olayı" ise gökler ötesine yaptığı yolculuğa deniliyor.

İslam kaynaklarına göre, Mekke'den Medine'ye hicretten bir sene önce yaşanan "İsra ve Miraç" olayı Allah'ın, Hazreti Muhammed'in (SAV) Mekke'de gördüğü eziyetlere karşı bir tesellisi olarak kabul ediliyor.

Miraç gecesinde beş vakit namaz farz kılındı

Miraç gecesinde beş vakit namaz farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların bağışlanacağı müjdesi verildi ve "Amenerrasulü" ile başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti vahyolundu.

Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammed'e İsra Suresi'nde de yer alan insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan ahlak ve fazilet düsturlarını bildirdi.