DHA

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Murat Kurum, sahadaki çalışmalarına devam ediyor.

Her gün ilçe ilçe gezerek vatandaşlarla bir araya gelen Kurum, yoğun ilgiyle karşılanıyor.

7'den 70'e herkesin sevgisini kazanan Murat Kurum, vaatlerini anlatırken halkın talep ve şikayetlerini de dinliyor.

Sahile indi

Bu kapsamda Kurum'un bugünkü durağı da Sarıyer oldu.

Yeniköy Sahili’nde olta balıkçılarını ziyaret eden Murat Kurum, amatör olta balıkçılığı yapan vatandaşlarla da sohbet etti.

Balıkçılardan büyük destek

Kurum bölgenin ve balıkçıların sorunlarını dinledi. 31 Mart 2024 yerel seçimleri için vatandaştan destek isteyen Kurum, aksaklıkların giderilmesi sözünü de verdi.

Bu sırada oltayla balık tutan bir balıkçı ise "Sizi tebrik edeceğiz, İstanbul'u gerektiği şekilde sizinle yöneteceğiz. Arkanızdayız, yanınızdayız." ifadelerini kullandı.

"Müsilajı temizlemek için gece gündüz çalıştık"

Müsilajla mücadele için Marmara Denizi genelinde seferberlik ilan ettiklerini belirten Kurum, "Marmara belediyelerinin hepsini birleştirdik, müsilajı temizlemek için gece gündüz çalıştık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak bütün Marmara ile protokol yaptık. Bu müsilajı bir daha görmek istemiyorsak eğer hızlı şekilde arıtma tesislerini yapmamız, ön arıtma olanları da ileri biyolojik arıtmaya taşımamız lazım." diye konuştu.

"Maalesef İBB yönetimi protokol imzalamasına rağmen bir adım atmadı"

Kurum, Marmara Denizi'ndeki canlıların nefes alamadığını ve biyoçeşitliliğin kaybolduğunu dile getirerek, "Müdahale etmezsek daha vahim sonuçlara gideceğini de bilim insanları söylüyor. Maalesef İBB yönetimi protokol imzalamasına rağmen bir adım atmadı. Atmadıkları yetmiyormuş gibi temel atmama töreni yaparak tarihe geçtiler. O temel atmama töreni Marmara’nın kirliliğine katkı sağladı." ifadelerini kullandı.

"Büyükşehir'le buraya her türlü desteği vereceğiz"

Göreve gelir gelmez Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı'nı temizlemek için çalışacaklarını dile getiren Kurum, buraların eskisinden daha güzel olacağını kaydetti.

Kurum, İstanbullularla hep birlikte çalışacaklarına dikkati çekerek, "Şu güzellikleri doyasıya yaşayabilmemiz için çalışmamız, temiz tutmamız lazım. İnşallah, bunu 1 Nisan sabahı Sarıyer’de Hüseyin (Coşkun) Başkan ile yapacağız. Büyükşehir'le buraya her türlü desteği vereceğiz. Hem olta balıkçılığı için hem Marmara’mız için omuz omuza çalışacağız." dedi.

Kabin sözü

Olta balıkçıları için kabinler yapılacağını anlatan Kurum, balıkçıların malzemelerini buraya koyabileceğini söyledi.

Murat Kurum, "Bu büyük bir ihtiyaç, bu talep bize çok geldi. İnşallah 1 Nisan’dan sonra beraber yapacağız." diye konuştu.

Balık tutmayı denedi

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı ziyarette Murat Kurum, oltayı eline alıp balık tutmayı denedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)