ensonhaber.com

Asrın felaketinin üzerinden 3 ay geçti.

Bu süreçte afet bölgesinde büyük mücadeleler ortaya koyuluyor.

Yaralar hızlıca sarılıyor, kentler yeniden ayaklandırılıyor, afet konutları yükseliyor...

Yaşanan zorlu günlerde ise depremzedeler, yoğun seçim gündemine rağmen unutulmuyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da bir yandan seçim çalışmalarını yürütüyor, bir yandan da afetzedeler için çalışmalarına devam ediyor.

Depremzedeler için dostluk maçı

Bu kapsamda Bakanlık harekete geçerek, bir dostluk maçı düzenledi.

Bakan Kurum’un talebiyle Türkiye Futbol Federasyonu ile yapılan görüşmeler neticesinde özel bir gösteri maçı organize edildi.

Deprem bölgesinden İstanbul’a gelen 20 depremzede çocuk, Süper Lig’de top koşturan ünlü futbolcularla yeşil sahaya çıktı.

Murat Kurum da afetzedelerle birlikte 'Yükselen Anadolu' takımında sahada yer aldı.

Yıldız futbolcular sahada

Beyaz takımda Bakan Kurum'la birlikte Rıdvan Dilmen, Juan Mata, Bafetimbi Gomis, Eren Elmalı, Salih Dursun, Kaan Moradaoğlu, Volkan Babacan, Serkan Asan ve Muhammed Nur Nahya yer aldı.

Kırmızı takımın kadrosunda ise Davide Braschi, Burak Özdemir (CZN Burak), Hamit Altıntop, Alexandru Maxim, Amir Hadziahmetovic, Berkay Vardar, Emre Bilgin, Emin Bayram ve Akif Çağatay Kılıç yer aldı.

Arda Turan ve depremi Hatay’da yaşayan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel'in teknik direktörlüğünde yapılan karşılaşma, TFF Riva Tesislerinde düzenlendi.

Karşılaşmayı tribünden takip eden vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetiyor

Özel karşılaşmayı birçok kritik müsabakada düdük çalan, Şampiyonlar Ligi finalini yöneten ilk Türk hakemi olarak tarihe geçen Cüneyt Çakır yönetti.

Kırmızı ve Beyaz takımın yer aldığı karşılaşmada ilk yarı iki takımın 2-2 beraberliği ile sona erdi.

Ardından ikinci yarıya başlayan oyuncular, büyük bir coşkuyla sahaya giriş yaptı.

Bakan Kurum'dan asist

Bu sırada Murat Kurum'un asisti ile Beyaz takım 3-2 öne geçti. Büyük sevinç yaşanırken çok geçmeden Kırmızı takım beraberliği getiren 3'üncü golü buldu.

Bu sırada tribünler coşkulu anlar yaşayarak meşaleler yakmaya başladı. Beraberlik golü ile birlikte karşılaşma sona erdi.

Bisiklet hediye edildi

Daha sonra Bakanlık tarafından hazırlanan bisikletler sahaya getirildi. 20 depremzede çocuğa düzenlenen törenle birlikte bisikletler hediye olarak verildi.

Depremzede çocuklar, kupalarını ve hediyelerini Bakan Kurum'un elinden aldı.

"Türkiye tek yürek olduk ve 11 ilimiz için mücadele verdik"

Murat Kurum karşılaşmaya ilişkin yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

Futbolcularımıza, oyuncularımıza, teknik adamlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile 6 Şubat'ta yaşadığımız deprem sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Depremin olduğu ilk andan itibaren tüm Türkiye tek yürek olduk ve 11 ilimiz için mücadele verdik.

Hızlı bir şekilde inşa sürecini başlattık. Depremin 15'nci günü ilk sözleşmelerimizi yaptık, 46'ncı gününde temellerimizi attık ve 2,5 ayda 132 bin dile kolay konut rakamına ulaştık. İlk yıl 319 bin konutumuzu ardından 650 bin konutumuzu 11 ilimizde inşa edeceğiz.

Buradaki ailelerini kaybeden evlatlarımız, bizim evladımız. Çocuklarını kaybeden kardeşlerimiz, bizim annemiz babamız. Belki hepimiz farklı takımlara, renklere gönül veriyoruz. Ama acımız tek. Acımız ortak. Bugün de burada 85 milyon tek yürek olduk.

İşte maçtan kareler...