ensonhaber.com

Seçim döneminin en çok konuşulan isimlerinden birisi olan Mustafa Sarıgül, Erzincan milletvekili olarak parlamentoya girmeyi başardı.

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Sarıgül bugün karşılaştığı olayla tekrar gündem oldu.

TBMM'de CHP grup toplantısının ardından hareketli dakikalar yaşandı.

Yumruklu saldırıya uğradığı iddia edildi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını dinledikten sonra koridorda insanlarla sohbet eden CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün yumruklu saldırıya uğradığı iddia edildi.

Eski vekil saldırdı

Eski CHP milletvekili Turan Tüysüz'ün yumruk atan isim olduğuda iddialar arasında yer aldı.

"Hem maddi hem manevi borcu vardı"

Tüysüz, olayın ardından Meclis'ten ayrılırken basın mensuplarının "Alacak verecek meselesi mi?" ve "Size borcu mu vardı?" sorularına "Aynen öyle. Hem maddi hem manevi" cevabını verdi.

"Büyük üzüntü yaşadım"

CHP'li Sarıgül de olaya ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Sarıgül, fiziki bir saldırı olmadığını belirterek şunları kaydetti:

Grup toplantısından çıktığım zaman ismini daha sonra öğrendiğim, geçmiş dönem bir milletvekili yanıma yaklaşarak, hiç bilmediğim konularla ilgili bana birtakım sorular sordu. Ben de, 'tanımıyorum sizi' dedim ve oradan uzaklaştım. Kendisi de ileri geri konuşmaya devam etti. Yüce parlamentoda bunların olması, konuşulması hoş bir şey değil. Böylesi talihsiz bir olayla karşı karşıya kalmak beni gerçekten son derece üzmüştür. Yüce parlamento çatısı altında hak arama mücadelesi vermek, bir konuşma yapmanın yeri ve zamanının olması lazım. Daha sonra geçmiş dönemde milletvekilliği yapmış bir arkadaşımızın nerede ne konuşacağını bilmemesini üzüntüyle karşılıyorum.

"Fiziksel saldırı yaşanmadı"

Sarıgül, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, fiziki bir saldırı olmadığını, sözlü saldırıda bulunan kişinin eski bir milletvekili olduğunu daha sonra öğrendiğini ve kendisini önce tanıyamadığını belirtti.

"Konuşmalarını dikkate almadım, uzaklaştım"

Sarıgül açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

Konunun ne olduğunu bilmiyorum. Söz konusu arkadaşı 15 yıldır görmüyorum. Çok değişmiş, kendisini tanımadım. Randevu alır, odamıza gelir konuşuruz. Ben herkesle görüşüyorum. Onunla da görüşür, konuşurdum. Milletvekili olduğunu daha sonra öğrendim. Kendisini tanıyorum; ama 15 yıldır görmüyorum. Konuşma şekli hoş değildi. Konuşmalarını dikkate almadım, uzaklaştım. İyi ki uzaklaştım.