ensonhaber.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova'da düzenlenen özel bir oturuma katıldı.

Gostiny Dvor Ticaret ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilen yıllık özel soru-cevap oturumuna ve yıl sonu basın toplantısına katılan Putin, burada önemli açıklamalar yaptı.

Açıklamalarında gelen sorular üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan dostluğuna değinen Putin, Gazze diplomasisini de ele aldı.

Erdoğan'ın Gazze konusundaki çabalarını değerlendiren ve önemli olduğunu söyleyen Putin, "Durumun normale dönmesinde bir lider rolü sergiliyor" dedi.

Putin, devam eden açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye'ye uçmaya hazırdım"

Biz, Sayın Erdoğan'la bu konularda sürekli temas halindeyiz ve yakın tutumlara sahibiz. Kendisiyle buluşma imkanı bulmayı kesinlikle başaracağımızı düşünüyorum. Kısa süre önce bir ziyaret planlıyordum ancak, burada bir sır yok, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı nedeniyle olmadı.

Türkiye'ye uçmaya hazırdım, bunu kendisine söyledim ancak hem onun hem de benim takvimim nedeniyle olmadı. Böyle şeyler oluyor. Ama belki önümüzdeki yılın başında ziyaret gerçekleştirme konusunda mutabakat sağlayabiliriz.

"Tanrı ona sağlık versin"

Erdoğan, Gazze'deki durumun normale dönmesinde önemli bir lider rolü sergiliyor. O, kesinlikle bu trajediye en fazla ilgi gösteren ve durumun iyi yönde değişmesi için her şeyi yapan uluslararası toplum liderlerinden biri. Bu açıkça görülüyor. O, bu konuda çok aktif.

Tanrı ona sağlık versin. Zira olanlar tam bir felaket. Ukrayna'daki çatışmalara ve Gazze'de yaşananlara baktığınızda, tüm dünya aradaki farkı görüyor. Gazze'de binlerce çocuk, kadın ölüyor. Ukrayna'da böyle bir şey yok.