DHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok kent için yağış uyarısında bulundu.

Bu illerden biri de Antalya oldu.

Kentte, şiddetli yağmur ve fırtınanın etkisiyle olumsuzluklar art arda yaşanmaya başladı.

Su taşkınları yaşandı

Her yağmur sonrası benzer manzaraların ortaya çıktığı, sel baskınlarının olduğu kentte son görüntüler şaşkına çevirdi.

Cadde ve sokakları su bastı, ana arterlerde su taşkınları yaşandı.

Ardından ev ve iş yerlerini de su bastı. Bugün ise ekipler, harekete geçerek selin vurduğu bölgelerde çalışma başlattı.

Selin izleri silinmeye çalışılıyor

Yağmurun en çok zarar verdiği ilçelerden Muratpaşa'daki tek katlı evlerin ve iş yerlerinin bulunduğu Yeşildere Mahallesi'nde yaşayanlar, dün evlerinden tahliye edildi.

300 evin su baskınlarından zarar gördüğü mahallede, bugün sabah saatlerinde vatandaşlar, evlerine gelerek biriken suları tahliye edip eşyalarını kurtarmaya başladı.

300 komando görevde

Jandarma komando ekipleri de mahalleye gelerek destek verdi. 300 komando, ellerinde süpürge ve küreklerle evlerin içinde ve bahçelerde biriken suyu tahliye etti.

Ekipler vatandaşlara ihtiyaçlarının olup olmadığını da sordu, hasar tespiti yaptı.

"Allah devletimizden razı olsun"

Dükkanında az miktarda hasarı bulunan Hasan Tat, "Allah devletimizden razı olsun. Çok fazla bir zararımız yok ama mahallemizde su baskınları olan evler var." dedi.

Aracı sular altında kalan vatandaşlardan Remzi Köklü, “Yağmur bir anda geldi, aracım su içerisinde kaldı. Çalışmıyor şu anda. Bugün geldiler Allah razı olsun.” dedi.

"Bizlere yardımcı olup devletin varlığını hissettirdiler"

Dün yaşadıkları korku dolu anları anlatan vatandaşlardan Musa Gembeş, “Evi komple su bastı, çocuklarımla birlikte kendimizi zor dışarı attık. Geceyi dışarıda geçirdik. Aracımız da su içerisinde kalmıştı. Allah razı olsun jandarmamız geldi. Bizlere yardımcı olup, devletin varlığını bize hissettirdiler.” dedi.

"Canımızı zor kurtardık"

Bülent Gembeş de, “Uykuda yakalandık, canımızı zor kurtardık. Babam 90 yaşında ve ilk defa böyle bir şey gördüğünü söylüyor. Kendimizi caddeye zorla attık. Suyun yüksekliği 1 metreyi geçmişti. Eşyalarımızın hepsi zarar gördü. Emekli maaşıyla geçinen birisiyim. Jandarma ekiplerinden Allah razı olsun, eşyalarımızı dışarı çıkarıyorlar.” diye konuştu

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)