AA

Seçim çalışmalarını sürdüren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, sevenlerini korkuttu.

Sivas’tan Tokat’a giden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin de içerisinde bulunduğu otomobil, Niksar ilçesi ile Tokat’ın Reşadiye ilçesi arasındaki kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı.

Kazada, Destici ile araçta bulunan BBP Tokat İl Başkanı Mustafa Omalar yaralandı.

Hastaneye kaldırıldı

Mustafa Destici ve il başkanı Mustafa Omalar, Reşadiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Destici ile Omalar, Reşadiye Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından ambulansla Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

"Genel durumları gayet iyi"

Destici'nin son durumuyla ilgili Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan açıklama geldi.

Hatipoğlu, "Destici'nin genel durumları gayet iyi, muhafaza amaçlı olarak gerekli çalışmalar yapılıyor." dedi.

"Genel Başkan’a müdahale ediliyor"

Vali Hatipoğlu açıklamalarında şunları söyledi:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici, İl Başkanı Mustafa Omalar, şoförü ve koruması ile Reşadiye ilçemizde seyir halindeyken 15’inci kilometrede trafik kazası geçirdiler. Aracın yoldan çıkması ile meydana gelen tek taraflı kazada Sayın Genel Başkan ve yanındaki arkadaşlar yaralandılar. Genel durumları gayet iyi. Şu an için ileri tetkikler için Tokat Devlet Hastanemize getirilmiş durumdalar. Genel Başkan’a müdahale ediliyor. Diğer yaralılarımız da yoldalar, ulaşmak üzereler. İnşallah herhangi sorun olmaksızın bu süreci geçirirler. Ben Sayın Genel Başkan’a ve Büyük Birlik Partisi camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Reşadiye Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalelerin ardından merkeze intikal ettirildiler. Tetkikler burada devam ediyor. Şu an itibarıyla vücudunda belirli bir şey görünmüyor. Şu an görünen büyük bir sıkıntının olmadığı yönünde.

"Sayın Destici'yi bir iki saat içinde taburcu edebiliriz"

Tokat İl Sağlık Müdürü Atilla Bıyık, Reşadiye Devlet Hastanesi'nden Tokat Devlet Hastanesi'ne getirilen Mustafa Destici'nin sağlık kontrollerinin yapıldığını söyledi.

Destici'nin genel durumunun iyi olduğunu bildiren Bıyık, "Tokat Devlet Hastanesi'nde Sayın Destici'nin, tomografisi çekildi. Tomografi sonucunda herhangi bir sorunla karşılaşılmadı. Sayın Destici'yi 1-2 saat içinde taburcu edebiliriz." dedi.

Bıyık, BBP Tokat İl Başkanı Mustafa Omalar'ın kazada göğüs kısmından darbe aldığını, tomografisi çekilen Omalar'ın genel durumunu doktorların değerlendireceğini aktardı.

Kazada yaralanan ve Reşadiye Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren şoför Murat Öksüz ile Destici'nin koruması Mehmet Özkul'un, sağlık durumlarının da iyi olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan telefon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları için gittiği Tokat'ta trafik kazası geçiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Destici'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

"Tedavi için Tokat Devlet Hastanesine intikal etmektedir"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son duruma ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

Tokat Reşadiye yakınlarında trafik kazası geçiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici’ye BBP Tokat İl Başkanı Sayın Mustafa Omalar’a, aracın şoförü ve Sayın Destici’nin koruma polisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Sayın Destici tetkik ve tedavi için Tokat Devlet Hastanesine intikal etmektedir.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)