ensonhaber.com

Ortaokullu gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), "Kitap Kurdu Yarışması" için bu yıl da harekete geçti.

6'ncısı düzenlenecek olan yarışma, 81 ilde gerçekleştirilecek.

Yarışmanın, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için açılışı ise Rami Kütüphanesi’nde yapıldı.

Lansmana önemli isimler katıldı

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi N. Bilal Erdoğan, TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci’nin katıldığı programa pek çok basın mensubu, STK yöneticisi ve ortaokul öğrencileri katıldı.

"Kendi rekorumuzu kırdık"

Lansman programında konuşma yapan TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, şu ifadeleri kullandı:

2021-2022 yılında 40 bini aşkın genç arkadaşımıza bu proje sayesinde ulaştık. 40 binin ardından 2022-2023 döneminde, yani geçen sene 111 bin 505 öğrenciyle ulaşarak kendi rekorumuzu kırdık. Bu yıl hedefimiz 300 bin öğrenciye ulaşmak.

Son başvuru tarihi 25 Şubat

İlk genç yaş skalasına hitap eden yarışmada ortaokullu öğrenciler, 5 kitaplık okumanın ardından 100 soruluk bir sınavda ter dökecekler.

Türkiye genelinden katılıma açık olan yarışmanın son başvuru tarihi 25 Şubat olarak açıklandı.

Yarışma 8-9-10 Martta online, 21 Nisan'da yazılı sınav şeklinde yapılacak.

Usta yazarların eserleri yer alıyor

Yarışma kitapları; edebiyat, tarih, bilim-teknoloji, değerler eğitimi, fantastik-kurgu ve klasiklerden oluşan çok yönlü bir okuma listesine sahip.

İki farklı kategoride toplamda 10 kitaplık listede yazarlar da dikkat çekiyor.

Ömer Seyfettin, Jules Verne, Edmondo De Amicis gibi Türk ve Dünya klasiklerinden isimlerle beraber, Mustafa Özçelik, Esra Bahadır Cesar, Figen Yaman Coşar, Meryem Uçar, Ayşe Sevim, Yusuf Asal’a ait günümüz yazarlarının kitapları da listede yer alıyor.

İlk 10 öğrenci ödüle doyacak

Yarışmaya “tugva.org” üzerinden başvuran ortaokullu öğrenciler, sınıf seviyelerine uygun belirlenen kitapları okuyarak sınava hazırlanıyor.

Sınav sonunda dereceye giren ilk 10 öğrenciye ödüller var.

1.’ye Umre veya Balkan Turu (ailesinden 2 kişi ile birlikte) + 15 Bin TL, 2.’ye Bilgisayar +12 bin TL, 3.’ye elektrikli scooter + 9 bin TL ve daha pek çok ödül, dereceye giren öğrencilere takdim edilecek.