Türk Telekom'da Mehmet Ali Akben'e yeni görev
ensonhaber.com

Türk Telekom'da üst düzey görevlendirme...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Eski Başkanı Mehmet Ali Akben, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na atandı.

Akben'in yeni görevi

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'nu (KAP) yapılan açıklamada 9 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla Akben'in yönetim kurulu başkanı yardımcısı olarak görev yapacağı belirtildi.

Akben, 15 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'ye yer alan kararla BDDK Başkanlığı'na atanmış, 17 Mayıs 2023 tarihinde de bu görevi sona ermişti.

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstlenmesinin ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, BDDK Başkanlığı'na atanmıştı.

Yeni görevine başlayacak olan Mehmet Ali Akben, CV'si ile dikkat çekiyor.

İşte Mehmet Ali Akben'in biyografisi

1961 yılında Kahramanmaraş'ta doğan Mehmet Ali Akben, ilkokul ve liseyi Kahramanmaraş'ta okuduktan sonra 1978 yılında Uludağ Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme bölümünü kazandı.

1982 yılında Uludağ Üniversitesi'nden mezun olan Akben çeşitli özel sektör kurumlarında yönetici olarak çalıştı.

Özel sektörde yöneticilik yaptı

Daha sonra 1985 yılında Cankurtaran Holding bünyesinde müdür yardımcılığı görevlerinde bulunan Akben ardından Faisal Finans Kurumu'nda muhasebe şefi olarak görev yaptı.

10 yıl boyunca Kuveyt Türk Katılım Bankası'nda Mali İşler Müdürü olarak görev yapan Mehmet Akben üst düzey görevini Anadolu Finans Kurumu'nda sürdürdü. 2006- 2011 yılları arasında Türkiye Finans Katılım Bankası'nda Genel Müdür Yardımcılığı yapan Akben daha sonrasında Adabank Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Denetimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulundu.

2015 yılında BDDK Başkanı oldu

2013- 2015 yılları arasında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurul Üyeliği görevi yapan Akben, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle 2015 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı (BDDK) görevine getirildi.

8 yıl boyunca sayısız başarılı işlere imza attı

8 yıl boyunca BBDK bünyesinde başarılı görevlerde bulunan Akben, halen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir.

Evli ve 3 çocuk babası olan Mehmet Ali Akben, ileri derecede İngilizce bilmektedir.