AA

İstanbul'da uzun süreli bir metro arızası yaşandı.

M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda dün saat 06.00 itibarıyla başlayan aksaklık devam ediyor.

Seferler 25 dakika arayla yapılıyor

Metro İstanbul'un 'zorunlu bakım çalışması' şeklinde nitelendirdiği problem nedeniyle seferler, Altunizade istasyonundan aktarmalı olarak sürdürülüyor.

Bugün de sürmesi beklenen çalışmalar nedeniyle Üsküdar-Altunizade istasyonları arasındaki seferler, 20-25 dakika aralıklarla gerçekleştiriliyor.

Yoğunluk oluştu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla resmi tatil olmasına rağmen 31 süren aksaklık nedeniyle Üsküdar ve Altunizade istasyonlarında, yolcu yoğunluğu oluşuyor.

Ücretsiz ring seferleri yapılıyor

Öte yandan, Altunizade-Üsküdar istasyonları arasında her iki yönde ücretsiz İETT otobüsleriyle ring seferleri düzenleniyor.

Açıklama geldi

Metro İstanbul'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Zorunlu bakım çalışmaları nedeni ile 23 Nisan Salı günü M5 Hattı Üsküdar-Altunizade istasyonları arasında yaklaşık 15 dakika aralıklarla mekik seferleri yapılacaktır. Altunizade-Samandıra Merkez istasyonları arasında normal sefer tarifesi uygulanacaktır.

Yolcularımızın Üsküdar ve Altunizade istasyonlarında oluşabilecek yoğunluk ve beklemelerden etkilenmemeleri için;

-Üsküdar İstasyonu 1 numaralı girişin karşısında, sahil tarafında bulunan İETT durağından Altunizade yönüne,

-Altunizade İstasyonu'ndan 6 numaralı girişin yanında bulunan İETT durağından Üsküdar yönüne, ücretsiz İETT ring seferleri düzenlenecektir.

Yolcularımız alternatif olarak bu otobüsleri kullanarak istasyonlardaki yoğunluktan etkilenmeden ulaşım sağlayabileceklerdir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)