Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek: 6'lı masa dağıldı, ABD’nin seçim planı çıkmazda

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İyi Parti'nin altılı masadan çekilmesini yorumladı.

Masanın dağılmasına ilişkin görüşlerini paylaşan Perinçek, ABD'nin planının çıkmazda olduğunu iddia etti. Perinçek, sosyal medya hesabından şunları yazdı:

"ABD’nin seçim planı çıkmazdadır"

Altılı masa dağılmıştır. ABD’nin seçim planı çıkmazdadır. Artık Biden Tayfası Tayyip Erdoğan’la yarışı bırakmıştır, kendi aralarında yarışa başlamışlardır. Bu yarış her türlü ayak oyunu ve ihaneti içermektedir.

"Türk milletinin önü açılıyor"

Altılı masanın bütün partilerinin krizde olduğunu ve bölünme işaretleri verdiğini söyleyen Perinçek, "Türk milletinin önü açılıyor." ifadesini kullandı. Perinçek, paylaşımının devamında şöyle dedi:

Türk milletinin önü açılıyor. 'ABD şimdi ne yapacak?' sorusu tarihi önemdedir. Türkiye, ABD’nin bu gelişmeye vereceği yanıtlar üzerine düşünmelidir.

Akşener: Millet sizi göreve çağırıyor

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üzerinde uzlaşma sağlanmak istenmesine tepki göstermişti.

Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "Çok kritik bir kırılmanın eşiğinde millet sizi göreve çağırıyor." sözleriyle seslenmişti.