Yeni Evim kredisine uygun ev nasıl bulunur? İşte kampanyadaki firmalar ve evleri...

Orta gelirlilerin ev sahibi olabilmesi için başlatılan "Yeni Evim Konut Kampanyası" başvuruları alınıyor.

Kampanya kapsamında vatandaşlar 0.69 faizle ve 15 yıl vadeyle konut alma şansı elde edecek.

İstanbul'da 5 milyon liraya, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla'da 3 milyon liraya ve diğer kentler için 2 milyon liraya kadar finansman sağlanabilecek.

Ev kredisinden faydalanacak olan vatandaşlar, hangi evlerin kampanyaya uygun olduğunu sorguluyor.

Yeni Evim kampanyasına dahil olan firmalar ve evleri hangileri sorusu gündemde yer alıyor. Çünkü başvuru sürecinde evin bulunması ve ardından kredi verilmesi mümkün...

Peki Yeni Evim kredisine uygun ev nasıl, nereden bulunur? İşte detaylar...

Yeni Evim kredisi için uygun evler

Yeni Evim Kampanyası'na katılmak isteyen vatandaşlar, satın almak istediği daireyi belirledikten sonra Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Emlak Katılım, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım bankalarından birisine başvuracak.

Banka hem projenin hem de kişinin kriterlere uygunluğunu denetleyecek ve uygun olan projeler için kredi tahsis edecektir.

Yalnızca sıfır konutları kapsayacak olan Yeni Evim Kampanyasına dahil olan inşaat firmalarının ve projelerinin listesi henüz açıklanmadı.

Ancak Emlak Konut Genel Müdürlüğü'nün ürettiği projeler; GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliği'ne bağlı olan şirketlerin projeleri ve 81 ilin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri; teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde bu sürece dahil olacaklar.