Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir
ensonhaber.com

Görevden affını isteyen ve af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati atandı.

Atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlandı.

NUREDDİN NEBATİ'NİN BİYOGRAFİSİ

1 Ocak 1964'te Şanlıurfa Viranşehir'de doğan Nureddin Nebati, babası Süleyman ve annesi Emine'nin çocuğu olarak dünyaya gözlerini açtı.

Siyasete olan ilgisini eğitimiyle pekiştiren Nebati, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirmesinin ardından yüksek lisansını da aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı.

Akademik anlamda kendini geliştirmeye devam eden Nebati, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora ünvanını aldı.

TİCARETE ATILDI

Akademinin ardından ticaret hayatına atılan Nureddin Nebati, tekstil işi ve akaryakıt istasyonu işletmeciliği yaptı.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir

DERNEK VE VAKIF ÜYELİKLERİ

Öte yandan, dernek ve vakıflarla gönül bağı kurdu, faaliyetlerinde yer aldı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. Halen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesi olarak yer almaya devam etmektedir.

Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Tügva, Önder, Utesav Üyeliği bulunmaktadır.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir

SİYASİ HAYATI

Eğitimini sahalara dökmek isteyen Nebati'nin siyasi hayata adım atması da çok gecikmedi.

AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi.  MYK Üyesi olarak 2014-2015 yılları AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi.

Özlem Nebati ile hayatını birleştiren Nureddin Nebati, 4 çocuk babasıdır.  İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, "Milli görüşten muhafazakâr demokrasiye" adlı bir kitap yazmıştır.

57 yaşında olan Nurettin Nebati, 1 Aralık 2021 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete kararıyla birlikte, Lütfi Elvan'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirildi.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir