ensonhaber.com

Dilan Polat ve Engin Polat, kara para akladıkları ve vergi kaçırdıkları iddialarıyla haftalardır Türkiye gündeminin birinci sırasında yer alıyor.

Lüks yaşantısını gözler önüne seren Polat Ailesi hakkında yargı harekete geçti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, Polat Ailesi soruşturması hakkında basın açıklaması yapılmıştı.

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Engin Polat ve Dilan Polat ile diğer şüpheliler hakkında ihbarda bulunulması üzerine soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Soruşturma hakkında son durum paylaşıldı

Yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandığı belirtilen açıklamada, şüphelilerin tüm mal varlıklarına el konularak dosya hakkında kısıtlılık kararı verildiği bildirildi.

Bakan Tunç soruşturmayı değerlendirdi

'Uzlaştırma Ödül Töreni'ne katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, programın sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suç örgütlerine ve özellikle basında geniş yer bulan Polat ailesine yapılan operasyonlarla ilgili soruyu cevaplayan Tunç, MASAK raporları çerçevesinde soruşturmanın süratle tamamlanacağını belirtti.

"Yargı her türlü suçun üzerine kararlılıkla gider"

Özellikle sosyal medyada yargının konuya duyarsız kaldığı yönündeki eleştirilere tepki gösteren Tunç, yargının her türlü suçun üstüne gittiğini kaydetti.

"12 kişi hakkında tedbir kararı verildi"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamalarında şunları kaydetti:

Basına intikal eden olaylarla ilgili özellikle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma söz konusu. Orada 12 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri kararı verildi ve tüm mal varlıklarına da el konuldu. Dolayısıyla MASAK raporları çerçevesinde tüm bunlar süratle incelenecek.

"Yargı konuya duyarsız kalmadı"

Burada özellikle sosyal medyada yargının bu konuda duyarsız kaldığı yönündeki eleştirilere kesinlikle katılmıyorum. Bunlara inanmayın. Yargı her türlü suçun üzerine kararlılıkla gider. Özellikle son zamanlarda çetelere yönelik yapılan operasyonlar, uyuşturucu tacirlerinin üstüne gidilmesi tüm bunlar yargının talimatlarıyla gerçekleştirilmekte. Yargı her türlü suç şebekesinin üzerine gitmeye bundan sonra da devam edecektir.