Güney Amerika'nın renkleri

Şehri ziyaret eden Dilan Ayyıldız, Skylife Dergisi'ne bir gezi yazısı hazırlayarak Rio De Janeiro yaşadığı tecrübeleri anlattı: Olimpiyatlar’a ev sahipliği yapan ilk Güney Amerika şehri olan Rio de Janeiro, hummalı bir çalışmanın ardından 5-21 Ağustos arasındaki 2016 Yaz Olimpiyatları’na hazır hâle geldi.

Güney Amerika'nın renkleri

DOĞASIYLA İLGİ ÇEKİYOR

Yeni spor merkezleri ve doğasıyla görenleri hayran bırakan bu rengârenk ve hareketli şehri keşfe çıktım. Adı Türkçede Ocak Nehri anlamına gelen, kuruluşu XVI. yüzyıla dayanan bu güzel şehrin şimdiki merkezleri Centro, Santa Teresa ve Lapa semtleri.

Rio De Janeiro'dan görüntüler

Şehrin hem en yeni ve popüler mekânları hem de tarihî yapıları bu bölgelerde bulunuyor. Merkezi gezmeye Centro’dan başlıyorum.

Güney Amerika'nın renkleri

BELEDİYE TİYATROSU GEZİLMELİ

Burada mutlaka görülmesi gereken noktalardan biri Belediye Tiyatrosu. 1909 yılında kapılarını açan ve içinde Visconti ve Amoedo’nun tablolarının bulunduğu bu tiyatro, bir oyuna denk gelinmese bile harika iç tasarımını görmek için mutlaka uğranması gereken bir yer.

Tiyatronun yakınındaki Ulusal Tarih Müzesi, Brezilya’nın en önemli müzelerinden biri olarak kabul ediliyor.

Güney Amerika'nın renkleri

EKOLOJİK MÜZE HAYRANLIK UYANDIRIYOR

XIX. yüzyıl ortalarında inşa edilen bu yapı, ülke başkentini Brasilia olarak değiştirene kadar Dış İlişkiler Bakanlığı olarak kullanılmış.

Güney Amerika'nın renkleri

Tarih Müzesi’nin hemen yanında görsel-işitsel etkinlikler düzenleyen Museu da Imagem e do Som; yarım saatlik bir yürüyüş mesafesinde ise Museum of Tomorrow var. Objelerden çok fikirlere odaklanan ekolojik müze Museum of Tomorrow bembeyaz dış cephesi ve iskeleti andıran mimarisiyle hayranlık uyandırıyor.

Güney Amerika'nın renkleri