Güney Kore ile Kuzey Kore sorunları diyalogla çözecek
ensonhaber.com

Düşman kardeşlerin ünlü sınır köyü Panmunjom'daki müzakereleri olumlu sonuçlandı. Ortak açıklama yayımlayan Kuzey Kore ve Güney Kore, gerginliği azaltmak için askeri müzakere yapma kararı verdiklerini duyurdu.

Açıklamada sorunları diyalog ve müzakerelerle çözme vurgusu yapıldı.

Güney Kore ile Kuzey Kore sorunları diyalogla çözecek

SİLAHLARIMIZ ABD'Yİ HEDEF ALIYOR

Kuzey Kore Heyeti Başkanı Ri Son-gwon, Kore yarımadasında tartışmalara neden olan Kuzey Kore’nin nükleer programının ve silahlarının yalnızca ABD’ye yönelik olduğunu söyledi.

Bugün gerçekleşen kritik görüşmenin ardından açıklama yapan Kuzey Kore Heyeti Başkanı Ri Son-gwon, “Kuzey Kore’nin silahları yalnızca ABD’yi hedef alıyor, Çin ya da Rusya’yı değil” dedi. Ri, Pyongyang’ın nükleer programının Kuzey ve Güney Kore arasında bir sorun olmadığını da sözlerine ekledi.
Bugün Kuzey Kore ve Güney Kore arasında yıllar sonra üst düzey görüşme gerçekleştirildi.

ATLETLERLE BİRLİKTE ÜST DÜZEY YETKİLİLER DE GİDECEK

Öte yandan Kuzey Koreli sporcuların Güney Kore'deki Kış Olimpiyat Oyunları'na gitmelerine karar verildiği de ifade edildi. Atletlerle birlikte üst düzey yetkililer de Güney Kore'ye seyahat edecek.

Güney Kore hükümeti, Kuzey Kore’nin nükleer silahlardan arınma yönündeki konuşmalarda olumsuz ifadeler kullandığını ayrı bir açıklamayla belirtti.

Güney Kore ile Kuzey Kore sorunları diyalogla çözecek