Güntekin Onay: Vodafone Arena daha da gecikecek

Güntekin Onay: Vodafone Arena daha da gecikecek

Milliyet Gazetesi'ne konuşan spor yazarı Güntekin Onay, "Takip ediyorum Vodafone Arena'da işçiler akşam 5'te paydos ediyor. Günde 3 vardiya çalışacaksın bir an önce yetiştireceksin. Şimdi kış geldi o stat daha da gecikecek.'' dedi.

Onay ayrıca sağ bek transferi için Beşiktaş yönetimine Benfica forması giyen Maxi Pereira'yı önerdi.

İşte Onay'ın o açıklamaları:

ŞANSSIZ BİR KURA

Güntekin Onay, pazartesi günü UEFA Avrupa Ligi 2. Tur'da Liverpool ile eşleşen Beşiktaş'ın tur şansını değerlendirdi. Onay ‘'Beşiktaş zor bir kura çekti. En güçlü rakiplerden bir tanesini çekti. Çok daha makul ekipler vardı. Benim futbolda duyduğum en büyük palavra ''Kim çıkarsa çıksın farketmez! Nasıl fark etmez? Real Madrid'in çıkmasıyla Leverkusen'in çıkması bir değildir'' dedi. Beşiktaş'ın lider olup Liverpool ile eşleşmesinin çok büyük bir talihsizlik olduğunu belirten ünlü yorumcu ‘'Daha önce Fenerbahçe bu kupada yarı final oynamıştı fakat yolu açıktı. Bate Borisov gibi Plzen gibi makul takımlar çıkmıştı. Ben şanssız kura olarak değerlendiriyorum'' ifadelerini kullandı.

Siyah Beyazlı ekibin İngiltere Premier Lig ekiplerinden birçok takım ile karşılaştığını ve Liverpool'un Lig'de ve Şampiyonlar Ligi'nde de kötü futbol oynadığını söyleyen Güntekin Onay, ‘'Beşiktaş daha önce 5 tane Premier Lig takımları ile oynadı. Sanki Premier Lig'in 21. Takımı olacak. Trabzonspor'un Beşiktaş'a göre şansını daha yüksek görüyorum'' dedi.

BENİM TERCİHİM MAXİ PEREİRA

Sağ bek için Maxi Pereira Spor Toto Süper Lig için sağ bek transferinin gerekli olmadığını ve Serdar Kurtuluş'un performansının yeterli olduğunu söyleyen Onay, UEFA Avrupa Ligi düşünülerek yapılacak bir transferde ise "Atiba ve Demba Ba gibi iş ahlakı yüksek bir oyuncu almalı Beşiktaş. Özellikle Uluslararası tecrübesi olan futbolcuları tercih etmeli. Benficalı Maxi Pereira benim tercih edeceğim bir oyuncu olurdu" dedi. Bir dönem Sivassporlu Cicinho'nun adının Beşiktaş ile anıldığını ifade eden Onay, ‘'Ofansif sağ bekler var. Cicinho bunlardan bir tanesi. Onun da savunma sıkıntısı var fakat 20 asist yaptı. Ofansif olduğunu düşündüğümüz Gökhan Gönül'ün ise 13 haftada asisti yok'' dedi. ‘'Beşiktaş'ın orta sahaya ihtiyacı var'' Siyah Beyazlı kulübün sağ bekten çok bir orta saha oyuncusuna ihtiyacı olduğunu ifade eden Güntekin Onay, "Beşiktaş'ın orta saha rotasyonu geniş değil. Bir oyuncu cezalı bir oyuncu sakat olsa sahaya çıkaracak orta saha bulamıyor. Bir orta saha oyuncusu alırsın, gerekirse Atiba'yı sağa çekersin. Beşiktaş iki ceza yayı arasında gidebilecek Fabian Ernst gibi Jermaine Jones gibi o oyun stilinde oyuncusu alırsa daha faydalı olur'' dedi.

VODAFONE ARENA DAHA DA GECİKECEK

Vodafone Arena daha da gecikecek! Sezon başından beri Beşiktaş'ın yaşadığı stat krizini değerlendiren Onay, ‘'Biz dostuz'' diyen kulüplerin siyah Beyazlı ekibe yardımcı olmadıklarını söyledi. ‘'Mesela Beşiktaş en azından bir Liverpool maçını Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayamaz mı? Yada TT Arena'da oynayamaz mı? İki kulüp de Avrupa'da yoklar sonuçta. Kulüpler neden birbirine yardımcı olmaz bunu anlamak mümkün değil'' dedi. Siyah Beyazlı yönetimin maçlardan çok kısa süre önce oynacakları stadı belirlemesini eleştiren Onay Vodafone Arena'nın yapımında ise yönetimin biraz daha hızlı davranması gerektiğini ifade etti ve "Takip ediyorum Vodafone Arena'da işçiler akşam 5'te paydos ediyor. Günde 3 vardiya çalışacaksın bir an önce yetiştireceksin. Şimdi kış geldi o stat daha da gecikecek. Yönetimin bunu hızlandırmak için elinden gelen tedbiri alması gerekiyor. En azından Gençlerbirliği maçına stadı yetiştirelim gibi bir düşünce yok" diye konuştu.

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...