Hakkarili gençler kan davasına karşı canlı kalkan olacak

hakkari kan davası

Hakkari'de 2009 yılında Geçitli ve Akkuş köyleri arasında mera yüzünden çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından iki aşirete mensup aileler arasında kan davası başladı.

GENÇLER KAN DAVASINA İSYAN ETTİ

Aileler arasındaki husumetin 5 yıldan bu yana devam etmesine tepki gösteren iki köydeki gençler, bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Hakkari Belediyesi önünde toplanan gençler adına açıklama yapan Geçitli köyünden Murat Akın, uzun yıllardan bu yana paylaşılamayan mera ve tarlalar nedeniyle çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden olan kavgalar çıktığını anımsattı.

Kan davasına dönüşen bu tür olayların kentin toplumsal huzurunu bozduğunu vurgulayan Akın, iki gün önce de yine Geçitli ve Akkuş köylüleri arasındaki husumetin yeniden filizlendiğini ifade etti.

Hakkarili gençler kan davasına karşı canlı kalkan olacak İZLE

GEREKİRSE CANLI KALKAN OLACAKLAR

Akın, Geçitli ve Akkuş köylerindeki gençler olarak bu tür olaylar karşısında daha duyarlı hareket etme kararı aldıklarını bildirerek, "Toplumdaki bu tür olayların ve huzursuzlukların önüne geçmek, bu olaylara 'dur' demek istiyoruz. Bu, özelde Geçitli ve Akkuş köylerinde yaşayan halkımızı genelde ise tüm halkımızı ilgilendiriyor. Bu tür olaylar karşısında herkesi daha duyarlı hareket etmeye çağırıyoruz. Bundan sonra gelişecek bu tür olaylar karşısında mücadele edeceğimizi belirtiyoruz" dedi.

Geçitli ve Akkuş köylerindeki olayların devam etmesi halinde Hakkari'deki tüm gençlerin, aileler arasında çatışmaların yaşandığı alanda canlı kalkan olacağına dikkati çeken Akın, tüm Hakkarilileri bu olayları önleyecek adımlar atmaya davet etti.

Her iki köyün gençleri açıklamanın ardından birbirlerine sarılarak kucaklaştı.