Halilhodzic: Yardımcı antrenörüm bile sakatlandı

Halilhodzic: Yardımcı antrenörüm bile sakatlandı

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, yayıncı kuruluş Lig TV'de yayınlanan "Pazartesi Gecesi Futbolu" adlı programa konuk oldu.

Boşnak teknik adam, tüm soruları yanıtlarken, Trabzonspor'dan ayrılmak gibi bir düşüncesinin olmadığını net bir şekilde ifade etti.

"KAYBETTİĞİMDE HASTA OLUYORUM"

"Benim gizlim saklım yok. Yardımcılarımla birlikte çok çalışıyoruz. Herkes çok çalışmamızdan memnun değil. Ben hayatım boyunca hem futbolcu yönünde hem de özel hayatımda neleri başardığımı biliyoerum. Çok çalıştım. Başarı çalışarak gelir. Ben bunu kendi kalitem olarak özetleyebilirim. Mesleğime aşığım. Mağlubiyetten nefret ediyorum. Maç kaybettiğim zaman hasta oluyorum. Dün çok sinirlendim. Mutsuzdum ve bu yaşadıklarımı gizleyemiyorum."

"İHANET" KELİMESİNİ NEDEN KULLANDI?

"Maçtan sonra kullandığım "İhanet" kelimesinden çok polemik döndü. Ben bu kelimeyi dün kaybettiğimiz maçın öneminden kaynaklanıyor. Bu maça çok iyi hazırlandık. Çok konuştuk. Başkanımız soyunma odasına kadar gelerek primi çift primi yapacağını söyledi. Maça yaptığımız çalışmaları değerlendirince maçta sergilediğimiz oyunun muhasebesini yaptım. Takımım elinden geleni yapmadı bu maçta. Bazı oyuncuların daha verimli oynamalarını, oyun planımıza sadık kalmalarını beklerdim. Bunun yapılmaması benim için ihanettir. Varşova maçından sonra kazanmamamıza rağmen ben oyuncularımı tebrik ettim."

"NE KONUŞUYORSAK SOYUNMA ODASINDA KALMALI"

"Maçtan sonra oyuncularla konuşmadım. İlk idmanımız Çarşamba günü. O idmanda onlarla konuşacağım. Bazı oyunculara verdiğim fırsatlar var. Bu forsatları daha iyi değerlendirmeleri gerekirdi. Başkanımızın da üzüldüğü noktalar var. Bu takımın oluşmasında onun büyük emeği vardı. Sahaya çok ofansif bir takımla çıktım. Maç içinde değişiklikler de yaptım ama fayda vermedi. Takımla konuşmamız gayet doğal. Ne konuşuyorsak soyunma odasında kalmalı. Soyunma odasında konuşulanların basına sızmasını ihanet olarak görüyorum. Buna tahammülüm yok. Siz takım olarak soyunma odasındaki gücü sahaya yansıtırsınız. Buna saygım yok."

"YARDIMCI ANTRENÖR BİLE DİZİNDEN SAKATLANDI"

"Geçen maç Legia maçını hatırlarsanız 3 tane sakatlık yaşadık. Kaptan Onur'u kaybettik. Bizimle birlikte çok iyi çalıştı. Birkaç kilo kaybetti. Kendisi de bu derece çalışmadığını söyledi. Papadopoulos ve Constant sakatlık geçirdi. Tabii ki maçta değişiklik yapmamız gerekiyordu. Hocalık yaptığım dönem boyunca böyle sıkıntı çekmedim. 4 tane sakat oyuncumuz aynı anda kadrodaydı. Cezayir'de hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Duymuşsunuzdur yardımcılarımdan biri de dizinden sakatlandı ve 6 ay bizimle olamayacak."

"'VAHİD BURADA NE YAPIYORSUN?' DEDİM"

Karabük maçından sonra 'Vahid burada ne yapıyorsun?' dedim. Bazı kişiler benim çok kaset izlememden şikayetçi. Ben her oyuncuyla defansif ve ofansif olarak görevlerini birebir konuşur ve görevlerini ona yüklerim. Cezayir'le Almanya maçına çıkmadan önce her oyuncuya görevlerini söyledim. Böyle yapmasak o maç öyle olmazdı. O maçta Cezayir Almanya karşısında ilk yarı 3-0 yapabilirdi. Oyuncular buna alışkın olmayabilir ama çalışarak alışacaklar.