HDP'den saldırıya kınama

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin Grup Başkanvekili İdris Baluken, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen bombalı terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

"ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Baluken, "Her birimizin çalışma programı için kullandığı havaalanına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz." şeklinde konuştu.

HDP'li Baluken, şunları söyledi; "Basına düşen haberlere göre şu anda İstanbul'da art arda patlamalar ve silah sesleri olduğu yönündeki haberleri üzüntü ile okuduk. Her birimizin çalışma programı için kullandığı havaalanına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyla ilgili HDP Eş Genel Başkanları, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ da ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıyı lanetliyoruz. Bu insanlık dışı saldırının sonucunda maalesef 36 yurttaşımız hayatını kaybetmiş, 147 yurttaşımız yaralanmıştır. Yaşamını yitiren insanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bütün toplumla bu büyük acıyı paylaşıyoruz. Sivil yurttaşları hedefleyen insanlık düşmanı terör saldırılarını en sert şekilde kınıyoruz.

İKTİDARI SUÇLADILAR

Bu iktidar Türkiye’ye istikrar ve huzur getirme özelliğine sahip değildir. Ülke içinde ve dış dünyayla ilişkilerinde iktidarını sürdürmek için gerginlik, kutuplaşma, çatışma ve savaşı kullanan bir zihniyetin huzur ve istikrar iddiaları yok hükmündedir. Dışımızdaki dünyanın açık bir biçimde gördüğü bu gerçekliğin Türkiye’de de fark edilmesi, bu gidişe dur demenin bir adımı olacaktır."

Atatürk Havalimanı’nda patlama

Patlamanın Atatürk Havalimanı'na verdiği zarar VİDEO