Helin Avşar: Türk erkekleri giyimde özenti

Bir süredir gazetecilik yapan Helin Avşar, ilk göz ağrısı modaya geri döndü. Vatan gazetesine verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulunan Helin Avşar, iddialı pozlarda verdi.

Helin Avşar: Türk erkekleri giyimde özenti

İşte Helin Avşar röportajından öne çıkan başlıklar...

Koleksiyon hazırlamaya nasıl karar verdiniz?

Amacım evde giyilecek rahat ve şık kıyafetler yapmaktı; bir de iç çamaşırı... Çünkü en çok onları almakta zorlanıyorum. Mesela rahat sutyen bulmak bile çok zor. Koleksiyonum hazırdı fakat yaz gelince içim kıpır kıpır oldu. Renkli elbiseler, cıvıl cıvıl bir şeyler yapmak istedim. Ve de ortaya plaj koleksiyonu çıktı. Mayo üzerine giyilecek pek çok parça var. Bir de çok şık gece elbiseleri tasarladım.

3 TANE DÜKKAN BATIRDIM

Bir ara aktif olarak tasarım işinde vardınız. Niye ara verdiniz?

Daha 23 yaşındayken 3 adet dükkan açmıştım. Gençtim, hiperaktif ve havai olduğum dönemlerdi. Aslında iyi de kazanıyordum ama benim sorumsuzluğum. Öğlenleri çıkıp 2-3 saat Nişantaşı'nda yemek yemeyi tercih ettiğim, işimin başında durmadığım için kapatmak zorunda kaldım. Gazeteciliğe ağırlık verdim. Şimdi de tekstile yöneldim. Beş yıl boyunca çalıştığım gazeteden bazı anlaşmazlıklar sonucu ayrıldım. Bana maymun iştahlı diyenler oluyor ama alakası yok. Bu zamanda tek işle yürümüyor; ne istediğiniz parayı ne de istediğiniz hazzı alamıyorsunuz.

Helin Avşar: Türk erkekleri giyimde özenti

BENİ KISKANIYORLAR ÇEKEMİYORLAR

Hülya Avşar'ın kardeşi olmanız vurgulanıp bazı özellikleriniz geri plana itiliyor değil mi?

O kadar çok alıştım ki. Herkes iyi niyetli olacak diye bir kural yok işte. Kıskanıyorlar, çekemiyorlar. Böyle doğmuşum diye ne yapayım? Bazen çok ağır bazen de komik eleştiriler oluyor. Hatta geçen biri "Hiç çalışmadan para kazanan 3 kadın" diye beni, Buse Terim ve Seren Serengil'i yazmış.

KADIN GERİ PLANA ÇEKİLMİYOR Kİ BEN ÖNE ÇIKAYIM

Kadın bir geri plana çekilmiyor ki kardeşim (Gülüyor)... Ayda 30 gün varsa 25 gün Hülya Avşar magazinde. Nasıl ben ön plana çıkayım?

EN KÖTÜ GİYİNEN BÜLENT ERSOY VE SİBEL CAN

En kötü giyinen Bülent Ersoy ve Sibel Can

- Bülen Ersoy: En kötü giyinen isim.

- Sibel Can: En kötü giyinen ikinci isim. Çok seviyorum kendisini ama giyimini beğen-miyorum. Farklı bir tarz denemeli. Şifon üstü taşlar vs. bitti artık.

- Arda Turan: Buse Terim'in düğünündeki kıyafetini beğenmedim. Daha düz çizgilerde giyinebilir. Zaten bir tane bile güzel giyinen futbolcu yok ki.

Erkeklerimiz özenti özellikle de futbolcular

Türkiye'nin en iyi giyinen kadını kim sizce?

Hande Ataizi. Cemiyet hayatından da Arzu Sabancı ve Derin Mermerci.

Helin Avşar: Türk erkekleri giyimde özenti

BİZİM ERKEKLERİMİZ TUHAF GİYİNİYOR

Erkek kim peki?

Bizim erkeklerimiz tuhaf giyiniyor. Tarzları yok. Özentiler. Mesela bazı futbolcularımızı görüyorum; yurtdışındakiler gibi giyinmeye çalışıyorlar. Olmuyor! Üstlerine yakışmıyor; kusura bakmasınlar. Sabah haberlerini sunan erkeklere de bakıyorum; bu kadar kötü giyinenini bir arada görmedim... Bak aklıma geldi şimdi, bir tek Kaya Abi (Kaya Çilingiroğlu) çok iyi giyiniyor.