Hıncal Uluç: Lig TV Hakan'ı kovdu FB TV oldu

Hıncal Uluç: Lig TV Hakan'ı kovdu FB TV oldu

Tecrübeli gazeteci Hıncal Uluç, Hakan Şükür'ün kanaldaki görevine son veren Lig TV için FB TV'ye döndü derken, Fenerbahçe'nin 73 maçtır yenilmeyen Vakıfbank'ı mağlup etmesini 1 cümle ile yayınlayan NTV için ise ''utanç verici yayıncılık'' yorumunda bulundu.

LİG TV TAMAMEN FENERLi OLDU

Lig TV, Fener TV oldu! Hakan Şükür vardı onu da kovdular bahaneyle... Şimdi hiçbir engel kalmadı. Rahatça Fenerli oldular. Şansal Fenerli, Tümer yarı Fenerli, Markus Merk de tam Fenerli oldu.

Markus; 'Kalecinin gözlerini takip edin; nereye bakıyor' diyor. Kalesine orta yapılırken kaleci nereye bakar ya! Toptan başka bir yere bakma hakkı var mı? Sen, ben, tribündekiler nereye bakarız? Adam kaleye kafa şutu atmışken ofsaytta duran adama mı bakarsın, topa, kaleciye mi bakarsın! Bundan daha normal bir şey yok. Adamın yaptığı en doğal şeyi, kendi fikrine delil olarak gösteriyor. "Kaleciye bak; nereye bakıyor" diyor. Kaleci tabii ki topa bakıyor! Ama burnunun dibinde duran adamı hissetmiyor mu? Sıcaklığını hissedecek kadar yakın... 37 derece, vücut sıcaklığını hissedecek kadar yakın Sow... Bu durumda kalecinin, yüzde yüz topa konsantre olduğunu söyleyebilir miyiz? Burnunun dibinde... Top gönderildiği anda iki kişi hamle yapıyor topa... Biri Sow, biri kaleci ve çarpışıyorlar. O kadar yakın Sow... Pasif alandaymış! Tamam, tartışılabilir; öyle de diyebilirsin. Volkan'ın maç içinde bir çıkışı var; eğer Markus Merk buna 'Ölçüsüz ve dengesiz çıkış' demiyorsa, bana bir tarif etsin. Kırmızı kart ve penaltı o pozisyon!..

NTV'NİN BU YAPTIĞI UTANÇ VERİCİ

Galatasaray'ın yapamadığını Fenerbahçe yaptı ve 73 maçtır yenilmeyen Vakıfbank'ı mağlup etti. Bu da Fenerbahçe adına haftanın güzel olaylarından bir tanesiydi.

Pek çok dünya otoritesine göre dünyanın en iyi takımı şu anda Vakıfbank... 73 maçtır, içeride ve dışarıda yenilmiyor. Nihayet Fenerbahçe, bu Vakıfbank'ı mağlup etti. Türkiye'nin bir numaralı haber televizyonu NTV, galibiyeti bir cümle geçti: 'Fenerbahçe Vakıfbank'ı yendi.' Bir fotoğraf görüntüsü dahi yok! Bu nasıl utanç verici bir spor yayıncılığıdır!

NTV televizyonu bunu bir cümle ile geçerse, gazeteler de böyle olur. O maç çok büyük olaydır. Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda akla hayale gelmez sürprizler oldu. Kimsenin umurunda değil. Sahte, iğrenç futbolun peşine takılmışlar; utanmadan onu konuşuyorlar, onu yazıyorlar. Yazık!..

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.