Hıncal Uluç: Melo dengesiz bir adam

Hıncal Uluç: Melo dengesiz bir adam

Nouma'nın Fenerbahçe derbisinde yaptığı hareketle Melo'nun Beşiktaş derbisinde yaptığı hareket arasında çok fark olduğunu söyleyen Uluç, Brezilyalı yıldız için ''dengesiz bir adam'' dedi.

Uluç ayrıca TFF Başkanı Yıldırım Demirören hakkında da sert açıklamalarda bulundu.

DEMİRÖREN BU ÇAPTA BİR ADAM MI BİLMİYORUM

Galatasaray, Beşiktaş'ı 1-0 yenerken gol, penaltıdan geldi. Pozisyonu az bir karşılaşmaydı. Siz, iki takımı nasıl buldunuz?

İki takımın da şampiyonluk hesabı yapmasına gerek yok. Bu defa medyayı, hakemleri falan söylemiyorum. Ben Türkiye'de, adı büyük olan iki takımın, bu kadar kötü futbol oynadığını hatırlamıyorum. 1957'den beri, maç izliyorum ve yazıyorum. Beşiktaş, hiç heveslenmesin; bu kadar kötü Galatasaray'ı yenemiyorsa... Galatasaray, hiç heveslenmesin; bu kadar kötü top oynuyorsa... Sahada, futbolun f'si yoktu; zevkin z'si yoktu. Türkiye'de, derbilerin düzeyi buysa eğer; futbolun sonu geliyor. Bu futbolu naklen yayınlamak için hiçbir televizyon şirketi, 400 milyon dolar falan vermez. 6+0'ı, 5+0'a indirecek olan Türkiye Futbol Federasyonu, oturup düşünmek zorunda... 'Ben, bu futbolu nasıl kurtarırım?' diye... Tribünlere seyirci gelmezse, televizyonlar kutu satamazlarsa; futbol biter. Bunun sorumlusu da federasyonun başında olduğu için Yıldırım Demirören'dir.
Ama Yıldırım Demirören'in böyle bir hesabı yapabilecek çapı var mı; onu da bilmiyorum. O Aziz Yıldırım ne derse, 'he' dediği için; Aziz Yıldırım da kendisinden başka hiçbir şey düşünmediği için... Galatasaray-Beşiktaş maçı, Türk futbolunun geleceğini simsiyah gösterdi.

* Galatasaray'ın attığı golle ve penaltıya sebep veren Dany ile ilgili imalı yorumlar yapılıyor.
O imalar, Fenerbahçe medyasının yaptığı işlerden bir tanesi... Lig TV, nasıl Fenerbahçe'nin resmi televizyonu ise; Hürriyet gazetesi de yazılı basının Lig TV'si oldu. İnanamıyorum; Mehmet Arslan gibi yakından tanıdığım bir arkadaşımın, Fenerbahçe gazetesi çıkarmak için bu kadar yırtınmasını, aklım hayalim almıyor! Ya Mehmet yıllar yılı beni kandırmış, başka bir yüzle görülmüş ve şimdi ortaya çıkıyor; ya da ne biçim baskılar altında ki bu hale gelmiş! Galatasaray ile ilgili öyle abartılı haberler yapıyor ki ben okurken utanıyorum. Maçtan önce de, sonra da... Ben bakarken utanıyorum. Dany, Galatasaray'dan niye gitti? Galatasaray'ın stoper ihtiyacı olduğu, açık... Hala "Stoper istiyorum" diyor Mancini... Bana sorarsanız, futbolu bilen, anlayan pek çok kişiye sorarsanız; Dany, Galatasaray'ın mevcut en iyi stoperiyken gönderildi. Niye? Çünkü, Galatasaray'ın içindeki canlı bombaydı.
1- Harika oynarken bile, her an bir penaltı yaptırabilir.
2- Her an oyundan atılıp, takımı 10 kişi bırakabilir.
Bu iki sebep nedeniyle, Galatasaray'dan gönderildi Dany... Bu sebeplerle Galatasaray'dan gönderilmiş bir adam, Galatasaray maçında penaltı yapmışsa, 'Efendim bu kiralık oyuncu... Seneye de Galatasaray'a dönecek. Bu yüzden Beşiktaş'ı sattı' iması yapmak; çok ayıp, çok vicdansızca ve çok tehlikeli...
İlk yarıdaki Beşiktaş-Galatasaray maçında; hala anlaşılmayan bir takım tahrikçilerin, neler yaptığını gördük. Yarın birilerinin tahrikiyle, yine bir takım insanlar tribünden sahaya iner de Dany'yi döverlerse ne olacak; iftihar mı edecekler!
Ben, "Dany canlı bombadır" diye bas bas bağırırken; iki sezondur Hürriyet, bu deyimi bir kez kullanmış mı?.. Galatasaray'da oynarken çok mutluydular. 'Devam etsin' diye... Şimdi Galatasaray'a karşı canlı bomba olunca, Dany birdenbire kötü oldu!

***

MELO DENGESİZ BİR ADAM

* Maçtan geriye kalan, üç tane olay var. Semih, korner atışının kendisinden çıktığını söyleyerek güzel bir mesaj verdi. Drogba, Cenk'e ilk müdahaleyi yapan isimdi. melo ise maç sonu bu güzellikleri gölgeleyecek bir harekette bulundu. Üç futbolcu ve yaptıklarıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Melo'nun herhangi bir hareket yapmış olması bence sürpriz değil. Gol attığı zaman pitbull taklidi yapan bir adam, her şeyi yapabilir. Melo dengesiz bir adam... Bana sorarsanız; Galatasaray'a yakışmayan bir adam... İşte yine, Brezilya milli Takımı'na çağrılmamış. Futbol yetenekleri de sınırlı...
Ama Fener medyası, Melo'yu çok sever. 'Galatasaray'da kalsın da yabancı kontenjanını doldursun' diye...

* Beşiktaş cephesinden sert tepkiler geldi. Nouma örneği veriliyor ve "Biz gönderdik; Galatasaray da gerekeni yapsın" deniyor.
Nouma'nın yaptığı hareket ile melo'nun yaptığı hareket arasında, Himalayalar kadar fark var. Melo'nun yaptığı hareketi Türkiye'de yapmayan futbolcu yok.
Doğru bir hareket değil ama Ronaldo'dan Kuyt'a kadar, bu hareketi yapan birçok futbolcunun görüntüsü de yayınlandı. Herkes yapıyor. Tribünde de herkes yapıyor. Kapak hareketi ve Melo'nun yaptığını herkes yapıyor.
Çok basit bir örnek vereyim: Etrafta genç kızlar varken, bir derbi sonrası konuşan bir Fenerbahçeli veya Galatasaraylı'dan bir tanesi, rahatlıkla o hareketi yapar. 'Dün size nasıl geçirdik?' de der... 'Vay etrafta kızlar var, aileler var; ayıptır' diye düşünmez. Çünkü o hareket çok klişeleşmiş, sokak hareketi olmuş. Ama etrafında kızlar varken, Nouma'nın yaptığını yapacak birini göster bakalım! Bu, ayrı bir şey ama ben olsam, Melo'yu Galatasaray'da futbolcu olarak tutmam. Nouma'nın yaptığı hareket ile Melo'nun yaptığı hareket arasında, Himalayalar kadar fark var.

Röportajın tamamını okumak için tıklayınız...