Huawei P30 serisinin özellikleri belli oldu
ensonhaber.com

Huawei P30 ve P30 Pro hakkında yeni yayınlanan bir rapor, telefonların birçok özelliğini ortaya çıkardı. Telefonlar hakkında oldukça fazla bilgi içeren rapora göre, Huawei P30 ve P30 Pro'nun özelliklerine göz atalım.

huawei

BÜYÜK OLED EKRANLAR

Huawei P30 Pro 6,5 inçlik büyük OLED ekrana sahip olacak. Kıvrımlı kenarları ile dikkat çeken telefon, tasarım olarak da hoş görünüyor. Bununla birlikte Huawei P30'da da OLED ekranlar kullanılacak. Ancak bu telefonda P30 Pro'daki gibi kavisli bir ekran bulunmayacak. Cihazın ekranının 6,1 inçten biraz daha küçük olması bekleniyor.

huawei

KAMERA ÖZELLİKLERİ

Huawei P30'a baktığımızda, Huawei'nin üçlü kamera kurulumundan vazgeçmediğini görüyoruz. Eğer beklentiler doğruysa Huawei P30'da, 40 megapiksel birinci kamera, 20 megapiksel geniş açılı kamera ve 8 megapiksel üçünncü bir kamera olacak. Eğer telefon bu kamera özellikleriyle piyasaya çıkarsa, düşük ışıkta etkileyici fotoğraflar ortaya çıkarabilir.

Huawei P30 Pro'ya baktığımızda ise 4 adet arka kameraya sahip olması bekleniyor, fakat kamera sayısı hakkında raporda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Bununla birlikte Huawei P30 Pro'daki dördüncü kameranın 3D uçuş süresi sensörüne sahip olacağı konuşuluyor.

huawei

İŞLEMCİLER VE RAM'LER

Her iki telefonun da 7nm Kirin 980 işlemcisi barındıracağı söylenen rapora göre, Huawei P30’da 8GB RAM ve P30 Pro'da 12GB RAM bulunacak. Telefonların depolama kapasiteleriyle ilgili bir bilgi bulunmasa da her iki telefonun da Android 9 Pie işletim sistemi ile gelmesi bekleniyor. Telefonların tanıtımı için mart ayı planlansa da Huawei bir sürpriz yaparak, şubat ayında gerçekleşecek olan Mobil Dünya Kongresi'de her iki telefonu da tanıtabilir.