Hükümetten ABD Büyükelçisine tepki

Hükümetten ABD Büyükelçisine tepki

ABD'nin çiçeği burnunda Türkiye Büyükelçisi Ricciardone, Odatv'ye yapılan polis baskınını değerlendirmiş ve 'Türkiye ne yapmaya çalışıyor anlamıyoruz' demişti.

'KONUŞAMAZ, SINIRLARI VAR'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten bu sözlere tepki geldi. Çelik, 'İç politikayla ilgili konuşamazlar, sınırları var...' diye konuştu.

Çelik, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağımsız bir ülkedir, yargısı da bağımsızdır. Sayın Başbakanı, Sayın Cumhurbaşkanı dahil, bizim yargımıza bu manada telkinde de bulunmamalı, yasal olarak hukuk devleti mantığı gereği esasen böyle bir şey de yapmaya yetkileri de hakları da yoktur, başbakan da olsa cumhurbaşkanı da olsa, genelkurmay başkanı da olsa... Kaldı ki yabancı misyon şeflerinin böyle bir yetkisi elbette yoktur ama eğer onların bir yorum yapmasını istemiyorsanız, siz de olur olmaz yerde mikrofonu uzatıp soru sormamalısınız bence.' dedi.

ARINÇ DA TEPKİ GÖSTERDİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da büyükelçi ile dün yaptığı görüşmeyi anlattı ve ''Oysa bana Türkiye'deki demokratikleşme adımlarını övmüştü. Gazetelerden etkilenmiş olabilir'' dedi.

ABD ELÇİSİ NE DEMİŞTİ

Ricciardone, Odatv'nin basılması konusunda gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Suçlamaların ne olduğunu bilmiyorum. Detayı bilmiyorum. Türkiye özgür bir basın istiyor. Muhalif de olsa Türk halkı eleştiren basın istiyor. Muhalefet de hükümet de özgür basını desteklediğini söylüyor. Biz sadece bu süreci yakından izliyoruz. Bir yanda gazeteciler gözaltına alınıyor, bir yanda basın özgürlüğü deniyor.''