Hürriyet'in 28 Şubat ruhu yine hortladı
ensonhaber.com

Türkiye'nin bir dönemine damga vuran ve muhafazakarlar üzerinden "şeriat geliyor" algısı oluşturmak için hemen her yolu deneyen, başta Hürriyet olmak üzere medyanın bir bölümü, 2015 yılında o ruhu yeniden hortlatma çabasında.

28 Şubat döneminde generallere şirin gözükmek için iktidarın şeriat yanlısı olduğu algısı üzerine yayınlar yapan Hürriyet, yıllar sonra özüne döndü.

Hürriyet'in 28 Şubat ruhu yine hortladı

Hürriyet, Anayasa Mahkemesi'nin imam nikahı kıymak için önce resmi nikah kıyma şartını kaldırmasıyla ilgili İMAM NİKAHI KARARI başlığını sürmanşete taşırken hemen aşağıda ise TSK'DAN FETİH BİRLİĞİ başlığıyla İstanbul'un fethi kutlamalarına yansıyacak "İslami" havayı işaret etti.

HÜRRİYET'İN 28 ŞUBAT DİLİ

28 Şubat döneminden kalma alışkanlıklarıyla Hürriyet hiçbir zaman diyeceğini açıkça söylemez. İmalı cümleler, manidar başlıklarla vermek istediği mesajı alttan alta verir, aynı bugün yaptığı gibi... Manşette ve birinci sayfa haberlerinde kullanılan başlıklardan spot cümlelerine kadar bu dil 28 Şubat'tan hatırladığımız o "şeriat geliyor" dilinden başka bir şey değil...

Hürriyet'in 28 Şubat ruhu yine hortladı