İbadi Türkiye'ye yönelik tehditler savurdu
Ajanslar

Türkiye’nin Irak sınırına zırhlı araç sevkiyatı yapmasının ardından konuşan İbadi, “Türkiye’nin Irak’a herhangi bir saldırısı, kendi çöküşlerine sebep olacak” dedi.

Al Mayadeen’deki habere göre, Bağdat’ın Ankara’yla savaşmak istemediğini belirten İbadi, ancak buna hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

"HER TÜRLÜ KARŞILIĞI VERECEĞİZ"

Yabancı ülkelerin Irak’ın iç işlerine karışmalarına izin vermeyeceklerini dile getiren Abadi, “Irak’a saldıran tüm taraflara, her türlü karşılığı vereceğiz” diye konuştu.

ÇAVUŞOĞLU BAŞİKA KAMPININ GEREKSİZ BİR HALE GELDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak’taki Başika kampının gereksiz bir hale geldiğini belirtmişti. Çavuşoğlu, “Başika kampının amacı da DEAŞ'a karşı yerel güçleri eğitmekti ama gereksiz bir hale geldi. Şimdi olumlu adımları atıyoruz. İran'ın bu yaklaşımı için onlara teşekkür ederiz” ifadelerini kullanmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN BAŞİKA AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başika gerginliğine ilişkin olarak "Başika üssümüz konusunda da kimse konuşmasın. Bu üs orada duracaktır. Çünkü Başika aynı zamanda Türkiye'ye olabilecek terör saldırıları için bir sigortadır" ifadesini kullanmıştı.