Alanya'da dolu: 50 dönümlük sera zarar gördü
AA & Ensonhaber

Gece saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan dolu yağışı, Antalya'nın Alanya ilçesinde bir oto yıkama işletmesinin çatısının çökmesine ve bazı seralara zarar verdi. Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Alanya Ziraat Odası görevlileri, Elikesik, Toslak ve Konaklı mahallelerinde zarar gören seralarda hasar tespiti yapmak üzere çalışma başlattı.

13 üreticiye ait 50 dönümün üzerinde sera zarar gördü

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, şu ana kadar yapılan incelemelerde 13 üreticiye ait 50 dönümün üzerinde seranın dolu nedeniyle hasar gördüğünün tespit edildiğini belirtti.

Göktepe, "Sebze ve tropikal meyvelerin bulunduğu seralarda dolu nedeniyle çökmeler, naylon yırtılmaları ve ürün zararları meydana gelmiş." dedi.

"Yaraları saracak ve üretime devam edeceğiz"

El birliğiyle bu yaraları saracak ve üretime devam edeceklerini anlatan Göktepe, örtü altı üretim başta olmak üzere tarım alanlarında yaşanan zararların doğanın bir gerçeği olduğunu dile getirdi.

Üreticilere TARSİM sigortasını yaptırmaları çağrısında bulunan Göktepe,

TARSİM'deki devlet desteğinin daha fazla olması için çalışıyoruz. Bu hususta devlet büyüklerimizden üreticilerimiz adına yardım istiyoruz. Yüzde 75 sübvansiyon yapılabilir, muafiyet oranı düşebilir.

ifadelerini kullandı.

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarabi Tavlı da seraları zarar gören çiftçileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Tarımın Alanya'nın lokomotif sektörlerinden biri olduğunu vurgulayan Tavlı, "Tarım sektöründe üreticimizin, çiftçimizin her daim yanında olduk. Bundan sonraki süreçte de yanında olacağız. Yaralarımızı en kısa sürede saracağız." diye konuştu.