İHA

Otomobil almak için kilometrelerce yol gittiler, ancak hayalleri suya düştü..

Daha önce belirledikleri ikinci el bir aracı almak için İstanbul’dan Malatya’ya gelen Hakan Güler ile Kamerun uyruklu arkadaşı Se Lambi Oke Alain, Yeşilyurt ilçesi Çavuşoğlu Mahallesi’nde bulunan bir otele yerleşti.

Bu esnada kaldıkları odada bulunan kasanın arızalı olduğunu fark eden Hakan Güler ve arkadaşı, paralarının güvende olması için yeni bir kasa istedi.

Bunun üzerine yaklaşık 4,5 milyon TL, odaya getirilen yeni bir kasaya bırakıldı.

Daha sonra yemek için otelden ayrılan iki arkadaş, geri döndüklerinde kasanın yerinde olmadığını fark etti.

Otel çalışanı içinde 4,5 milyon lira olan kasayı alıp gitti

112 Acil Çağrı Merkezi’ni aranması üzerine otele gelen polis ekipleri kamera kayıtlarını inceleyince gerçek ortaya çıktı. Otelin güvenlik kamera kaydında, otel çalışanının içerisinde piyasa değeri yaklaşık 4,5 milyon TL olan 150 bin dolar bulunan kasayı sırtlayarak götürdüğü belirlendi.

Şahsın kimliğinin tespit edilmesi ile kısa sürede yakalanan otel çalışanının üzerinde 114 bin dolar ele geçirilirken diğer paranın ise akıbeti belirlenemedi.

3 kişi gözaltına alındı

Hırsızlık yapan çalışan ile birlikte 3 kişi daha gözaltına alınırken mağdur olan iş insanı Hakan Güler, çalınan 150 bin dolardan yaklaşık 36 bin doların hala kayıp olduğunu ifade ederek olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Otel ve hırsızlık yapan çalışanından şikayetçi olduğunu da ifade eden Güler, geri kalan parasının da bulunmasını istiyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)