İçişleri'nden Demirtaş ve Tanrıkulu'na suç duyurusu
ensonhaber.com

dfgdsfgs

AA’nın haberine göre bakanlığın suç duyurusunda bulunduğu isimler, tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Külter’in avukatı Mesut Gerez.

Ankara başsavcılığına bulunulan suç duyurusunun gerekçesi olarak Külter’in Şırnak’ta kaçırılarak gözaltında tutulduğu, işkence gördüğü ve infaz edildiğiyle ilgili açıklamaları gösterildi.

Suç duyurusunda dört isim hakkında ‘suç uydurma,’ ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs,’ ‘yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs,’ ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama,’ ‘suç işlemeye tahrik,’ ‘kanunlara uymamaya tahrik’ ve ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçlamalarına yer verildi.

KENDİSİNDEN HABER ALINAMAMIŞTI

Şırnak’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı esnasında binlerce insan evini terk ederken, Külter evinden ayrılmayı reddetmişti.

Külter’in ortadan kaybolmasından 10 gün sonra özel harekatçılara ait olduğu sanılan ‘BÖF – @Tweet_Guneydogu’ adlı Twitter hesabından, Külter’in ailesiyle mesajlaşması yayınlanarak infaz edildiği öne sürülmüştü. Külter, söz konusu mesajlaşmada  ‘zorda olduğunu’ söylemiş ve helallik istemişti.

Diken’e konuşan Külter’in kardeşi Mustafa Külter ise şunları söylemişti: “Devlet bilmiyorsa bu, 90’lardaki gibi gizli oluşumların bazı eylemleri yaptığını akıllara getiriyor. JİTEM mi yoksa başka bir şey mi bilmiyorum, fakat abimin bu ekipler tarafından katledilmiş olduğunu düşünmeye başladık artık.”

KERKÜK'TEN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Kerkük’ten açıklama yapan Külter ise, “Aylardır akıbetim hakkında mücadele yürüten kamuoyuna teşekkür ederim. Bu açıklamayı bu kadar geç yaptığım için başta benim için mücadele yürüten herkesten özür diliyorum. Fakat bilinmelidir ki ilk defa böylesi bir açıklama imkanı buldum. Çünkü içinde bulunduğum güvenlik koşulları bu açıklamayı yapmama izin vermiyordu” demişti.