İdris Naim Şahin Kimdir?

idris naim

İdris Naim Şahin, 1 Haziran 1956'da Ordu’nun Ünye ilçesinde dünyaya geldi. Babasının adı Dursun, annesinin adı Huriye'dir. İngilizce ve Arapça bilen Şahin, evli ve 6 çocuk babasıdır.

İlk ve orta öğrenimini Ordu’da tamamladıktan sonra lise için İstanbul’a gitti.  O dönemde Üsküdar İmam Hatip Lisesi’ne giden Şahin, Recep Tayyip Erdoğan ile sınıf arkadaşı oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1976 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını TODAİE'de Kamu Yönetimi alanında tamamladı

SİYASİ HAYATI

Ordu İl Maiyet Memurluğu’ndan sonra 1980 yılından itibaren sırasıyla Araklı, Türkeli, Ermenek, Devrekâni, Eleşkirt, Cizre ve Elmalı ilçelerinde kaymakamlık görevlerini yerine getirdi. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi ve Mülkiye Başmüfettişliği görevlerini yerine getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılısı oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı oldu. İOOHDK Üyeliği, Türkmenistan Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Ordulular Birliği Hizmet Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı.

AK PARTİ’NİN KURUCUSU OLDU

Lise öğreniminden itibaren Recep Tayyip Erdoğan’a yakın olmaya çalışan Şahin, 3 Kasım Genel Seçimleri’nden sonraki seçimde de seçilerek 22. ve 23. Dönem İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. 2011 seçimlerinde 24. Dönem Ordu milletvekili olarak mecliste bulundu. 2001-2011 yılları arasında genel sekreterlik görevini üstlendi. Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında kurulan 61. Hükümet’te İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. 24 Ocak 2013 Kabine revizyonunda yerini Muammer Güler’e bıraktı.

“TAKLACI BAKAN”

Erzurum'un Hasankale ilçesinde kendisini gördüğüne sevindiğini söyleyen bir vatandaşa; "Sevindiğin nereden belli? Hadi bir takla at ya da oyna da sevindiğini görelim." dedi. 2012 yılında gerçekleşen bu olay çoğu kesimden tepki görmesine neden olmuştu.

YOLSUZLUK SORUŞTURMASI İSTİFA ETTİRDİ

25 Aralık 2013 tarihinde yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olarak bilinen süreçten sonra Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilliğinden istifa etti. Gerekçe olarak; "Emniyet ve yargı personeline yapılan uygulamalar, değerlendirmeler akıl, hukuk ve adalet anlayışıyla izah olunamamaktadır. Kuruluşunda kolay ve sevinçli bir kararla üye olduğum partimden, zor ve üzüntü veren bir kararla istifa ediyorum." dedi.

MİLLET ve ADALET PARTİSİ’Nİ KURDU

Yoluna bağımsız olarak devam ederken, Millet ve Adalet Partisi’ni Mehmet Bozdemir’le birlikte 19 Kasım 2014 tarihinde kurdu. Partinin ideolojisini ise “milliyetçilik” ve “muhafazakârlık” olarak belirledi.