Iğdır: Kafkasların gülen yüzü

Şehri ziyaret eden Hasan Mert Kaya, Skylife Dergisi'ne bir gezi yazısı hazırlayarak Iğdır'da yaşadığı tecrübeleri anlattı: Iğdır Ovası kente ve havzaya bereket ve hayat taşıyor. Kışın çetin şartları Doğu Anadolu’da olanca varlığıyla hissedilirken sahip olduğu mikro iklimle ılıman bir iklim yaşıyor ova.

Iğdır: Kafkasların gülen yüzü

AÇIK HAVA MÜZESİ NİTELİĞİNDE

Burada bereketli mahsuller hasat edilir, nişanlar, düğünler yeni kurulan hayatları müjdeler. Bin yıllardır nice göçlere şahit olan bu ova yer yer bir açık hava müzesi niteliğine bürünüyor.

Iğdır: Kafkasların gülen yüzü

AĞRI DAĞI'NIN DOSTU

Iğdır, Ağrı Dağı ile dost... Sevinçlerini, kederlerini ve efsanelerini bu dağ ile paylaşmış kentin ozanları. Ağrı Dağı sadece başı bulutlarda heybetli bir dağ olmanın çok ötesinde… Zirvesine tırmanmak her dağcının tutkusu. Eteklerinde hayvanlarını otlatan çoban kardeş belki de size bu dağın efsanelerini en iyi öyküleyecek kişi aslında.

Bu dağ yüzü aşkın kuş türüne ev sahipliği yapan, onlarca endemik bitki türünü barındıran ve semavi dinlerin metinlerinde zikredilen bir doğa anıtı ve güzelliği herkese yeter bu dağın!

Iğdır: Kafkasların gülen yüzü