İlber Ortaylı'dan Kanuni açıklaması

İlber Ortaylı'dan Kanuni açıklaması

Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, Show TV'de yayınlanan ve Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatının anlatıldığı "Muhteşem Yüzyıl" adlı diziye ilişkin iddialara son noktayı koydu...

'KANUNİ 8. HENRİ DEĞİL, MONOGRAM BİR ADAM'

Samanyolu Haber Televizyonunda Endaze programında Prf. Dr. Mümtazer Türköne ve Faruk Mercan'ın misafiri olan Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Sizin Kanuni Sultan Süleyman' dediğiniz 8. Henri değildi, bunun böyle olduğunu bilesüz'. Defalarca tekrarladım, Kanuni monogam bir adamdır. Tek eşli bir adamdır. Tek eşin tadını çıkarmasını bilir. Böyle adamlar vardır, tek hatunla bütünleşmeyi bilirler ve becerirler. Bu çok önemli bir şeydir. İlla bir erkeğin kuvvetinin çok eşlilikle olduğu kanaatinde değilim. Kanuni çok derinliği olan bir adamdı' diyerek Muhteşem Yüzyıl'a göndermede bulundu..

TÜRK SİNEMACILAR ENTELLEKTÜEL DEĞİL

Ortaylı ayrıca, dizilerde tarihi şahsiyetlerin çok doğru bir şekilde anlatılmadığını, Türk sinemacıların da zaten entelektüel olmadığını, bu memlekette Pasolini, Fellini, Viskonti gibi tarih bilen ve doğru aksettiren adam olmadığını söyledi.

Ortaylı'nın açıklamalarını izlemek için TIKLAYIN