İnce ile Kılıçdaroğlu arasında gerilim yükseliyor
AA

CHP'nin 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki gerilim sürüyor.

"YENİLDİYSEN GERİ ÇEKİLECEKSİN"

Muharrem İnce yaptığı son açıklamada, "Yenildiğini kabul edemeyen yenemez, yenildiysen geri çekileceksin, hazırlıklarını yapacaksın, bahane üretmeyeceksin." dedi.

İnce ile Kılıçdaroğlu arasında gerilim yükseliyor

Erzurum'da bulunan Muharrem İnce, merkez Aziziye ilçesindeki düğün salonunda partililerle bir araya geldi. Erzurum erkek bar ekibinin gösterisini izleyen Muharrem İnce, ardından partililere seslendi.

HELALİNDEN YÜZDE 31 OY VAR ELİMİZDE

Bütün büyük yolculukların bir adımla başladığını söyleyen İnce, "4 Mayıs günü bir büyük yolculuğa çıktık. 50 günlük kampanyada elimizde ne kaldı geriye? Helalinden, çalmadan bir yüzde 31 var. Sloganımız, 'Hepimizin cumhurbaşkanı.' Şimdi 15 milyon oy var helalinden. Bunu 30 milyon yapacağız. Bunu başaracak mıyız? Allah'ın izni, milletin isteğiyle bunu başaracağız." dedi. İnce, şöyle devam etti:

"OSMANLI DA YENİLDİĞİNDE GERİ ÇEKİLMESİNİ BİLMEDİ"

"1699, Osmanlı'nın ilk toprak kaybettiği tarihtir. Osmanlı bizim atalarımız, 223 yıl hep kaybetti. 1699 Karlofça Antlaşması'ndan sonra başladı. 30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz'a kadar hep kaybetti. 223 yıl neden kaybetti biliyor musunuz? Osmanlı generalleri geri çekilmesini bilmiyor. Yenildiğinde geri çekilmesini bilmiyor.

"MUSTAFA KEMAL PAŞA DA YENİLDİ, BÜYÜK TAARRUZU BAŞLATTI"

Mustafa Kemal Paşa, Kütahya Savaşı'nda yenildi, Eskişehir'de yenildi. Kütahya, Eskişehir'de yenilince orduyu Sakarya'nın doğusuna çekti. Elindeki gücünü ölçtü, 'Benim gücüm nedir? dedi. Hazırlıklarını yaptı ve 26 Ağustos 1922'de Büyük Taarruz'u başlattı. 30 Ağustos 1922'de savaşı kazandı.

223 yıl hep kaybetti, geri çekilip hazırlıklarını yapıp savaşa giren birisi savaşı kazandı. Hiç bahane üretmeye gerek yok. Biz bu seçimde yenildik. Yenildiğini kabul edemeyen yenemez.

"SENİN GÖREVİN ÇALIYORLAR DİYE BAĞIRMAK DEĞİL"

Yenildiysen geri çekileceksin, hazırlıklarını yapacaksın. En ciddi hazırlıklarını yapacaksın, bahane üretmeyeceksin. 'Sandıktan çalıyorlar', senin görevin çaldırtmamak. Çaldırtmayacaksın. 'Çalıyorlar' diye bağırmak değil.

"ERZURUM'U ALMAYA GÖZÜNÜ DİKEMEZSEN İZMİR'DE SIKIŞIP KALIRSIN"

CHP'yi herkesin partisi yapacaklarının altını çizen Muharrem İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şimdi ne yapacağız? 81 milyonun partisi olacağız. Hedefimiz bu. 'Küçük olsun benim olsun' değil, mutlu azınlığın partisi değil. Türkiye, Çankaya'dan, Bakırköy'den Karşıyaka'dan ibaret değil. Erzurum var, Konya var. Neden olmasın? Erzurum Büyükşehir'i almaya gözünü dikemezsen, İzmir'de sıkışıp kalırsın. Bizim hedefimiz bu olamaz.

"ATATÜRK'ÜN BİR SÖZÜ VARDIR: BENİM BÜTÜN ÜMİDİM GENÇLİKTEDİR"

Hedef Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığını almak olmalı. Onun için hepimizin cumhurbaşkanı, hepimizin partisi. Bunu başarabiliriz, bunu yapabiliriz. Bunu gençlerle yapacağız. Atatürk'ün bir sözü vardır; 'Bütün ümidim gençliktedir.' Benim de bütün ümidim, hayalim gençlikte. O meydanlarda ne söylerse söylesin, kıraathane kuantumu yenmiş olabilir. Ama kuantum kıraathaneye yenilmez. Her zaman unutmayın, kuantum mutlaka kazanacaktır. Kuantum kazanmazsa ülke gelişmez, fakir kalırız, işsiz kalırız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)